logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skalibrować Beissbarth 3000 PC na Windowsie z użyciem ramy kalibracyjnej?

jasho 03 Kwi 2015 18:51 3264 10
REKLAMA
  • #1 14586639
    jasho
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam jak z kalibrować beissbarth 3000 PC Na Windowsie posiadając ramę do kalibracji ???
  • REKLAMA
  • #2 14599452
    Osa100

Poziom 22  
    Ocena: 72
    jasho napisał:
    Witam jak z kalibrować beissbarth 3000 PC Na Windowsie posiadając ramę do kalibracji ???

ML3000PC na Windowsie? Pierwszy raz słyszę...
    Konto firmowe:
    PLINTA-SERWIS
    Roosevelta 118, Zabrze, 41-800 | Tel.: +48 XXXXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://plinta.com.pl
  • #3 14613295
    jasho
    Poziom 10  
    Wtedy mi tak sprzedawca powiedział teraz już mam u siebie i na \dosie
  • REKLAMA
  • #4 14613745
    Osa100

Poziom 22  
    jasho napisał:
    Wtedy mi tak sprzedawca powiedział teraz już mam u siebie i na \dosie

OK.
    Jak nie miałeś maszyny u siebie, to pytanie o kalibrację było nieco na wyrost.
    :idea: Teraz, skoro już masz urządzenie, to pewnie już nie jest aktualne? :D
    Konto firmowe:
    PLINTA-SERWIS
    Roosevelta 118, Zabrze, 41-800 | Tel.: +48 XXXXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://plinta.com.pl
  • #5 14613887
    jasho
    Poziom 10  
    No, można tak powiedzieć. A moje pytanie: czemu, jak głowica upadnie, to trzeba kalibrować na nowo? Tak się zastanawiam, co się z nią dzieje?
  • Pomocny post
    #6 14614929
    Osa100

Poziom 22  
    jasho napisał:
    a moje panie czemu jak głowica upadnie to trzeba kalibrować na nowo tak sie zastanawiam co się z nią dzieje

Psuje się...
    Hmm, jakby to wyjaśnić obrazowo..
    Może taki przykład: jeśli upadnie poziomnica, to będziesz ufał jej wskazaniom? Wykluczam przypadek, gdy ulegnie całkowitemu uszkodzeniu. Ja bym przynajmniej porównał jej wskazania z innym egzemplarzem, który upadku nie zaliczył.
    Konto firmowe:
    PLINTA-SERWIS
  • REKLAMA
  • #7 14615183
    jasho
    Poziom 10  
    Mi upadła głowica tylna i zaraz wskazania z czerwonego na zielony. Założyłem pod pewne auto i niestety, źle pokazywało. Zostaje mi tylko skalibrować, jak mi ramę oddadzą :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 14616017
    Osa100

Poziom 22  
    jasho napisał:
    Mi upadła głowica tylna i zaraz wskazania z czerwonego na zielony założyłem pod pewne auto i niestety źle pokazywało

O ile "źle" pokazywało? Czy potrafisz określić wielkość błędu?
    Który parametr był źle pokazywany?
    Konto firmowe:
    PLINTA-SERWIS
  • #9 14617560
    jasho
    Poziom 10  
    Na aucie sprawdzonym Prawe koło gdzie 2 głowice ok Było na 0.01 Lewe tam gdzie tylna upadła było na -0.10'

Na ramie podczas kalibracji pokazało że głowica -2 stopnie przestawiona od punktu zero więc by się zgadzało przed uderzeniem tylna zbieżność była na -1.5 a po spadnięciu na +0.5'
  • Pomocny post
    #10 14623523
    Osa100

Poziom 22  
    jasho napisał:
    Na aucie sprawdzonym Prawe koło gdzie 2 głowice ok Było na 0.01 Lewe tam gdzie tylna upadła było na -0.10'

Na ramie podczas kalibracji pokazało że głowica -2 stopnie przestawiona od punktu zero więc by się zgadzało przed uderzeniem tylna zbieżność była na -1.5 a po spadnięciu na +0.5'

Przepraszam, Szanowny Kolego, ale piszesz w taki sposób, że nie potrafię tego przeczytać ze zrozumieniem.
    Konto firmowe:
    PLINTA-SERWIS
  • #11 14628181
    jasho
    Poziom 10  
    Bardzo Cię przepraszam za to masło maślane.
    A więc Pacjent mercedes w202 zbieżność tył lewe koło -1.5' Głowica upada zakładam ją ponownie pokazuję +0.5' robię zbieżność, tragedia wyszła. Wjeżdżam Golfem IV na którym miałem pewną zbieżność zakładam wszystko kierownica prosto i zbieżność z przodu była taka że prawe koło było na 0.01 a lewe na -0,10'. Założyłem na ramę i okazało się że lewa głowica przestawiona o -2 stopnie z kalibrowałem, ale coś ta zbieżność dalej źle wychodziła, więc dzisiaj jeszcze raz na ramę i znowu 2 stopnie na + zmiana. Rozebrałem z głowicy plastiki i okazało się że ciężarek się odkręcił i przy upadku przestawił się poskręcałem to wszystko skalibrowałem i wydaję mi się że teraz już będzie dobrze, aczkolwiek sprawdzę w poniedziałek na pewnym aucie . Jak myślisz mogło się coś jeszcze w głowicy zepsuć że po kalibracji takie cuda wychodzą?? czy to przez ten ciężarek wariowało ??

Edit. Musiałem kupić nową głowice

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o kalibrację urządzenia Beissbarth 3000 PC na systemie Windows z użyciem ramy kalibracyjnej. W dyskusji poruszane są problemy związane z upadkiem głowicy, co prowadzi do konieczności ponownej kalibracji. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, wskazując, że upadek może wpłynąć na dokładność pomiarów, porównując to do sytuacji z poziomnicą. Po upadku głowicy, użytkownik zauważył błędy w zbieżności, które po kalibracji nie ustąpiły. Ostatecznie, po rozkręceniu głowicy, odkryto, że ciężarek się odkręcił, co mogło być przyczyną problemów. Użytkownik zdecydował się na zakup nowej głowicy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA