logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

simlock Sony-Ericsson zwykłym kablem pod USB,COM FREE

And100 21 Maj 2005 15:28 17378 13
REKLAMA
  • #1 1513001
    And100
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    •••••••••••••••••••••••••the_laser SUPER•••••••••••••••••••••••••••••
    Załączniki:
    • pbbse12_crippled.rar (698.51 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1513044
    edzo1234
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Tym program tez da sie wgrać flash ???
    I jakim kablem bo mam com! jak ktoś cos zrobi tym programen miech sie wypowie
  • #3 1513064
    And100
    Poziom 13  
    da się wgrać I FLESH
    I UNLOCK
    to co robi TERMINATOR
  • REKLAMA
  • #4 1514081
    edzo1234
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    czyli jak??? zrobie flash kablem com czy nie
  • #5 1514631
    benio123
    Poziom 15  
    Program wygląda ładnie, ale ktoś sprawdził to na jakimś SE?
  • REKLAMA
  • #6 1514882
    djroman
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Tez jestem ciekaw czy ten soft wogule dziala, bo zbyt ladnie to wyglada zeby moglo byc prawda:) SAm bede mial mozliwosc przetestowania go dopiero w czerwcu czyli za okolo tydzien. Jesli tkos go przetestuje wczesniej to bylbym wdzieczny za info. Jeszcze jedno: co to za rodzaje interfacow sa tam w praogrami?? ktory wybrac jesli mam zwykly kabel na coma??
  • #8 1515118
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    na coma zwykly to bedzie... t28 serial cable :)
  • #9 1515246
    djroman
    Poziom 15  
    Ja czytalem na www.gsmcity.de ze dziala ale nie na wszystkich telefonach. Jestem bardzo ciekaw czy faktycznie dziala. Jesli ktos juz probowal na swoim telefonie to dajcie znac!
  • #10 1520910
    svinx
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    ja probowałem połączyc swojego SE T230, lecz nic to nie dało, wybrałem odpowiedzni port COM, interface , i boundrate wszystkie wartosci pokoleji. i pisze mi tak: "ERROR: phone not power up"
    probowałem na wlaczonym, wylaczonym, naladowanym i rozladowanym i nic to nie daje. KRZYSTALEM opcji unlock->read all codes, zeby wiedziec czy sie laczy i czy dziala poprawnie i zeby ewentuallnie nie uwalic mojej sluchawki, co wy na to?
    czekam na wszelkie sugestie, i sprawozdania z waszych "eksperymentów"
  • #11 1521883
    djroman
    Poziom 15  
    Mam podobny problem z t630. Probowalem na wlaczony , wylaczonym i wciskajac przycisk power na chwile i na dluzej. Cale czas ten error. Niestety telefon mialem na krotko i nie moglem przeprowadzic dluzszych testow. Uzywalem kabla z allegro do danych. Byc moze kabel ten nie jest prawidlowo zasilany z portu com, w poneidzialek bede mial t230 i bede probowal dalej. Jesli ktos wie ktore piny sa potrzebne do prawidlowego dzialania kabla com niech napisze.

Z tego co zdazylem przeanalizowac bez telefon, napiecie do zasilania mojego kabla jest brane wlasnie z niego wiec moze dlateog nie chce sie komunikowac. a Po drugie znalalzem na internecie pinouty http://www.gsmhacking.com/help/cables/index.htm z ktorych winika ze w moim kablu piny 6,7,8 sa wogule nie podlaczone i to mzoe byc kolejna przyczyna niedzialania softu.
  • REKLAMA
  • #13 5174674
    Radzio1234
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Szczerze mówiąc próbowałem już ściągać sim-locki z dwóch hybryd k550i@w610i i programem SeTool niestety nie udało się. Natomiast jest pewien plugin do programu "FAR" co się zwie "jdflasher for db2020" i służy on do ściągania sim-locków z telefonów opartych na nowej platformie db2020. Już dwa telefony nie mają sim-locka tym sposobem :). Natomiast jeśli masz starszy telefon na platformie db2010 (czyli np.k750i, k510i itp.) możesz ściągnąć sim-locka zwykłym "FAR"-em z pluginem "SEFP" służącym do tuningu telefonów tejże generacji. Ten sposób również został przeze mnie sprawdzony i 3, albo 4 telefony nie mają już dzięki niemu sim-locka :).

Jest tylko jeden mankament. Sim-lock ten nie jest ściągany na stałe, a jedynie wgrywany do softu jako patch, i po wymianie oprogramowania sim-lock wraca z powrotem :(
    W menu serwisowym również kłódka będzie zamknięta, ale żeby się przekonać o tym czy telefon ma sim-locka, czy też nie, wystarczy włożyć kartę z innej sieci i zobaczyć jak to pięknie razem "śmiga" ;)

Pozdrawiam :)

PS Wszystko oczywiście przy użyciu kabelka dołączonego do zestawu z telefonem :D.
  • #14 5175149
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    tibia1994 napisał:
    dziala na se 510i?

Przeczytaj datę postów i zastanów się czy na świecie był jakikolwiek K510i.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy możliwości zdjęcia simlocka z telefonów Sony-Ericsson za pomocą zwykłego kabla COM lub USB oraz odpowiedniego oprogramowania. Użytkownicy zastanawiają się, czy program umożliwia wgranie flasha i odblokowanie telefonu, podobnie jak narzędzie TERMINATOR. Pojawiają się pytania o kompatybilność softu z różnymi modelami SE oraz o rodzaje interfejsów i kable do komunikacji, zwłaszcza zwykły kabel szeregowy (T28 serial cable) pod COM. Niektórzy zgłaszają problemy z komunikacją, np. błąd "ERROR: phone not power up", co może wynikać z niewłaściwego zasilania kabla lub niepodłączonych pinów w kablu COM. Wskazywane są źródła pinoutów i sugestie dotyczące poprawnego podłączenia kabla. W dalszej części dyskusji pojawia się informacja o programie SeTool i pluginach do programu FAR, które pozwalają na zdjęcie simlocka z telefonów opartych na platformach db2010 i db2020, jednak odblokowanie jest tymczasowe i znika po ponownym wgraniu oprogramowania. Wątpliwości budzi też autentyczność niektórych modeli wymienionych w dyskusji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA