logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać hasła WiFi z obrazu starego systemu Windows?

artburger 22 Kwi 2015 14:16 1071 9
REKLAMA
  • #1 14637687
    artburger
    Poziom 9  
    Mam obraz starego systemu Windows, wszystkie pliki które były na starym dysku przed formatem. Czy jest jakiś sposób żeby wyciągnąć z tych lików zapamiętane w starym systemie sieci Wifi i ich hasła?
  • REKLAMA
  • #2 14637772
    Stefan1121
    Poziom 20  
    Ocena: 81
    Jeśli to XP to obawiam się że nie.
  • REKLAMA
  • #3 14637778
    artburger
    Poziom 9  
    To Windows 7
  • REKLAMA
  • #4 14637815
    Stefan1121
    Poziom 20  
    Ocena: 81
    Może inaczej. Dlaczego chcesz odzyskać hasło z obrazu jak możesz je podejrzeć w routerze.
  • #5 14638250
    artburger
    Poziom 9  
    A co jeśli miałem w systemie 80 punktów dostępu a tylko w domu mam własny router? A tak było...
  • REKLAMA
  • #6 14638495
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5449
    @artburger
    Skoro było 80 punktów dostępu, a masz w domu własny router, to po co Ci dane tych 80 punktów?.

Nie znasz danych dostępowych do własnej sieci...?.
  • #7 14638533
    artburger
    Poziom 9  
    Mam pracę w której jeżdżę od hotelu do hotelu od restauracji do restauracji... w całej Europie. W każdym z tych miejsc miałem ustawione punkty dostępowe, często kosztem przysługi, użyczenia. I chcę to odzyskać.
  • #9 14638667
    jprzedworski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 827
    W Windows 7 wszystkie zapisane hot-spoty są reprezentowane przez pliki XML - jest tam też zaszyfrowane hasło. Gdyby udało ci się jakimś ZIPem odczytać zawartość tego obrazu .ISO i przekopiować te pliki na nowy komputer. Może zadziała. Hasła nie odczytasz, ale może to nawet nie jest potrzebne. powinny się pokazać te punkty przy uruchamianiu Wi-Fi
    Pliki XML są w ścieżce:
    C:\ProgramData\Microsoft\Wlansvc\Profiles\Interfaces\{xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx}\{Random-GUID}.xml
    Jeśli przekopiujesz te pliki na nowy komputer i to nadal nie zadziała, spróbuj tym programem:
    http://securityxploded.com/wifi-password-decryptor.php
    A tu masz jeszcze trochę wiedzy:
    http://securityxploded.com/wifi-password-secrets.php
  • #10 14638682
    artburger
    Poziom 9  
    dzięki, spróbuję

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na odzyskanie haseł WiFi z obrazu starego systemu Windows 7. W odpowiedziach zasugerowano, że w systemie Windows 7 zapisane punkty dostępu są reprezentowane przez pliki XML, które zawierają zaszyfrowane hasła. Użytkownik może spróbować odczytać zawartość obrazu .ISO i skopiować te pliki do nowego komputera. Wskazano również na możliwość użycia programu do dekryptowania haseł WiFi. Dodatkowo, użytkownik wyjaśnił, że potrzebuje haseł do wielu punktów dostępu, które były używane w różnych lokalizacjach w Europie.
REKLAMA