logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung J6 - Co steruje vibrodzwonkiem, gdy przestaje działać?

chrupkus 21 Mar 2003 17:04 1197 5
REKLAMA
  • #1 142484
    chrupkus
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    moze ktos wie co steruje tym vibrodzwonkiem? podobno najpierw przerywal az pieknego dnia zamilkl i juz go nikt nie uslyszal... sam glosnik jest ok.
  • REKLAMA
  • #2 142898
    Damiankca
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    To jest standard w tych modelach. Najlepiej wyłączyć wibrę.
    Sony mają to do siebie, że po jakimś czasie i nie wiadomo dla czego
    padają. Wymiana takiego cacka to około 70 zł na nowy.
    Jak wymienisz to wyłącz wibrę a bęzie działać znacznie dłużej

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 143088
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    wez ten stary i odwin zwój lewy i prawy i przylutuj ponownie. Tak ja bys regenerował głosnik tyle ze 100 razy mniejszy. Jak tego nie robiłes to i tak popsujesz, ale moze sie nauczysz
  • REKLAMA
  • #4 145978
    chrupkus
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    uzwojenia sa w porzadku, jak dostalem ten telefon to napewniaka rozebralem to ustrojstwo i mnie wielkie zdziwko dopadlo bo bylo wszystko ok.- on nie dostaje sygnalu z telefonu:-(
  • REKLAMA
  • #5 146040
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    W tych soniakach sa takie krzemowe wzmacniacze mocy.Nie posiadaja obudowy i lutowane sa jako uBGA bezposrednio do krzemu. Jest to zamontowane pod tym samym ekranem co uP i ma wymiary jakies 1,5x2,5 mm. Niestety nie wiem skad to wziac, ja ostatnio mialem taki sam przypadek i wyciagnalem ten element ze zlomu po zalaniu. Aktualnie sie za tym rozgladam. Aby sie upewnic, sprawdz obie linie wibroglosnika omomierzem do masy. Na obu w jedna strone powinno byc 400-800 ohm, w druga znacznie mniej. Jak masz inaczej, mozesz juz wiecej nie szukac i przymierzyc sie do wymiany w/w ukladziku!
  • #6 146041
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    Aha, zapomnialem: tam jest taka licha tasma, moze to ona? Ale szczerze mowiac nie spotkalem sie z tym, aby kiedys komus padla.
REKLAMA