logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Megane 2 - Centralny zamek nie działa po naprawie klamki

tofik36 26 Kwi 2015 10:11 3030 2
REKLAMA
  • #1 14646540
    tofik36
    Poziom 1  
    Witam.
    Naprawiałem klamkę Renault Megane 2.
    Po ponownym zamontowaniu i podpięciu wszystkich kabli teraz nie działa zamek centralny.
    Mianowicie, gdy go zamknę z pilota i ponownie otworze to od zewnątrz nie da się otworzyć drzwi klamka tylko od środka.
    Po tej czynności otwieranie od zewnątrz działa do ponownego zamknięcia zamka centralnego z pilota.
  • REKLAMA
  • #2 14713310
    rxrem
    Poziom 3  
    Ocena: 6
    Witam, mam właśnie ten sam problem.Pewnego dnia nie mogłem otworzyć w ogóle tylnych drzwi,ani z zewnątrz ani od środka-bo była załączona blokada.Rozebrałem tapicerkę, wszystko ok, pogooglowałem, kupiłem nowy zamek i rozwaliłem stary w drzwiach aby otworzyć jakoś drzwi, dodam,że latwo nie było.Zamontowałem nowy zamek i bardzo szczęśliwy,że wreszcie dziecko bedę wsadzał właściwą stroną zacząłem zabawę z kluczykiem. No i skucha, centralny zamknął, otwieram ale wszystkie drzwi oprocz właśnie tych naprawianych można otworzyć. Na szczęście nie załączyłem blokady, więc od środka otworzyłem. I wtedy zewnętrzna klamka działa.Jak chcę zamknąć centralnym to te drzwi się nie blokują, otwieram drzwi, zamykam, otwieram centralnym i wtedy się blokują, normalnie czeski film.
  • #3 19685604
    mmondry
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam,
    mam problem z centralnym zamkiem w mojej Megance 2. Otóż po zamknięciu drzwi i wciśnięciu przycisku w klamce wszystkie drzwi się blokują, lecz po minucie wyje alarm. Zauważyłem, że po wciśnięciu przycisku, dioda sygnalizacyjna bardzo szybko miga. Czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązał.
REKLAMA