logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xperia M nie rozpoznaje większości kart SIM, działa tylko jedna karta Orange

esiwuigrek 30 Kwi 2015 17:37 1884 13
REKLAMA
  • #1 14657453
    esiwuigrek
    Poziom 9  
    Witam wszystkich. Zapewne temat się juz nie raz przewijał na forum ale nie mogłem znależc w nich i tak odpowiedzi na mój problem. A mianowicie chodzi o to ze moja eMka nagle straciła zasieg i w ogóle nie rozpoznaje prawie zadnych kart SIM. Wyświetla komunikat "Brak karty SIM - Tylko alarmowe" Nie działa żadna karta PLAY z której to sieci tel w abonamencie był brany. Ani PLUS i T-Mobile. Co ciekawe jak włoże SIM Orange to telefon smiga normalnie ale dziwne jest to ze tylko na jednej karcie Orange bo gdy testowałem kilka innych również zadna nie działała. Ma ktoś może złoty środek na ten problem ? Nie ukrywam ze jestem nie za bardzo zaawansowany w te klocki. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 14658364
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Na początku daj mu twardy reset z pozycji ustawień. Potem jeżeli nie pomoże oddaj na reklamację i sam nic nie grzeb.
  • REKLAMA
  • #4 14661129
    esiwuigrek
    Poziom 9  
    Na innym telefonie karty smigaja normalnie. Robiłem juz reset ale nic to nie pomaga. Nawet wrzucenie innego androida nie wiele dało. Jest możliwość żeby włączył się sim lock na Orange?
  • #5 14661349
    kendzierz1
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    Jeżeli byłby sim-lock to wyskakiwałoby okno o podanie kodu do odblokowania sieci. A przypadkiem nie uszkodziłeś złącza SIM (urwane blaszki), albo telefon nie jest po upadku?
  • #6 14663816
    esiwuigrek
    Poziom 9  
    Nie ukrywam ze kilka razy mu się upadło ale to nie stało się po upadku. Telefon miesiąc czasu leżał nie używany i po tym czasie Go odpaliłem i przestał działać l. Wcześniej. Nie było z nim takich akcji.
  • #7 14665612
    tele_sim
    Poziom 33  
    Ocena: 217
    Sprawdź płytkę z czytnikiem sim
  • REKLAMA
  • #8 14678176
    esiwuigrek
    Poziom 9  
    Płytka jest :D Czytnik sim raczej działa skoro jedna karta z Orange działa i blokady Pin tez. Nie rejestruje w sieci i nie ma zasiegu :/
  • #9 14679281
    winmap
    Poziom 38  
    Oddaj na reklamację.
  • #10 14685995
    esiwuigrek
    Poziom 9  
    Nie wiem czy to istotny fakt ale karta która działa jako jedyna jest tak dojechana ze poprostu jest spiłowana z kazdej strony wiec jest nieco mniejsza i moze jakos czytnik łapie tą Sim a "normalnych" nie.
  • REKLAMA
  • #11 14687170
    winmap
    Poziom 38  
    No to bierzesz tę kartę i inne. Pokazujesz w salonie czy w sklepie i reklamujesz.
  • #12 14689382
    esiwuigrek
    Poziom 9  
    Gdyby tel był na gwarancji to nie produkował bym się na elektrodzie :p
  • Pomocny post
    #13 14689459
    winmap
    Poziom 38  
    Oj często są tu takie osoby które chcą się same zabierać a mają opcje skorzystania z gwarancji.
    Czeka Cię serwis.
  • #14 14692142
    esiwuigrek
    Poziom 9  
    winmap napisał:
    Czeka Cię serwis.

Masz racje :) Serwis i wymiana portu SIM

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Xperia M, który nie rozpoznaje większości kart SIM, działając jedynie z kartą Orange. Po próbie resetu i testach na innych telefonach, problem nadal występuje. Użytkownik zastanawia się, czy mogło dojść do aktywacji sim-locka lub uszkodzenia złącza SIM, zwłaszcza po kilku upadkach telefonu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie stanu złącza SIM, a także oddanie telefonu na reklamację, zwłaszcza że jedna z kart SIM jest uszkodzona. Ostatecznie, użytkownik decyduje się na serwis i wymianę portu SIM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA