logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] chiński kingway - żarzące się światła skuter 4T

mr.mark 01 Maj 2015 11:15 5526 4
REKLAMA
  • #1 14658799
    mr.mark
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam problem ze światłami, wiem było już dużo tematów o tym ale mój przypadek jest jak by inny.
    Otóż, Spaliły mi się żarówki, padło magneto i w między czasie regulator co skutkowało całkowitym brakiem świateł. Wymieniłem magneto, regulator wszystkie żarówki no i pojawił się kolejny problem którego nie potrafię rozgryźć.
    Jak odpalę skuter wszystko działa poprawnie, po bardzo krótkiej jeździe światła zaczynają coraz słabiej świecić aż praktycznie się żarzą (mijania i postoje z przodu, tyłu praktycznie nie ma). Jak włączę kierunek to się rozjaśniają na czas mignięcia, tak samo ze stopem jak go włączę światła świecą normalnie. Jeśli przełączę na postojówki świecą normalnie. tak jak by nie starczało prądu na mijania (żarówka 18W)
    Kable sprawdzone, masy są. Jak ma ktoś pomysł to proszę o jakąś sugestię.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 14658855
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1608
    Może masy są jednak poprowadź zapasowe bezpośrednio do żarówki od korpusu silnika i sprawdź ponownie.
  • REKLAMA
  • #3 14660033
    mr.mark
    Poziom 11  
    Sprawdzę z tymi masami jeszcze i dam znać.
  • REKLAMA
  • #4 14662351
    mr.mark
    Poziom 11  
    Masy sprawdzone, wymieniony na nowy regulator., magneto przeczyściłem pooglądałem i nic, dalej to samo......
  • #5 17758769
    mr.mark
    Poziom 11  
    Problem dawno rozwiązany, wymieniłem magneto, wiązkę i wszystko wróciło do normy.
REKLAMA