Witam serdecznie,
Bardzo proszę o profesjonalną poradę.
Posiadam lodówko-zamrażarkę Amica model: ACZ314iXWR
z programatorem i radiem.
PROBLEM:
Zamrażarka nie mrozi. Górna część działa bez zarzutu.
lodówka ma już ponad 7 lat
SYMPTOMY:
Część dolna - zamrażarka nie może osiągnąć temperatury niższej niż 3 stopnie Celciusza. Co powoduje włączenie się alarmu lodówki. Po wyłączeniu alarmu nie trzeba długo czekać na jego ponowne włączenie.
TESTY:
Próbowałem odmrażać całą lodówkę, ustawiać najniższą możliwą temperaturę, niestety bezskutecznie.
PODSUMOWANIE:
Ponieważ jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o tego typu sprzęt, bardzo proszę o propozycje co mógłbym jeszcze sprawdzić/ spróbować.
Czy opłaca się naprawiać taką lodówkę, czy powinienem przygotować się na nowy zakup?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Patryk
Bardzo proszę o profesjonalną poradę.
Posiadam lodówko-zamrażarkę Amica model: ACZ314iXWR
z programatorem i radiem.
PROBLEM:
Zamrażarka nie mrozi. Górna część działa bez zarzutu.
lodówka ma już ponad 7 lat
SYMPTOMY:
Część dolna - zamrażarka nie może osiągnąć temperatury niższej niż 3 stopnie Celciusza. Co powoduje włączenie się alarmu lodówki. Po wyłączeniu alarmu nie trzeba długo czekać na jego ponowne włączenie.
TESTY:
Próbowałem odmrażać całą lodówkę, ustawiać najniższą możliwą temperaturę, niestety bezskutecznie.
PODSUMOWANIE:
Ponieważ jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o tego typu sprzęt, bardzo proszę o propozycje co mógłbym jeszcze sprawdzić/ spróbować.
Czy opłaca się naprawiać taką lodówkę, czy powinienem przygotować się na nowy zakup?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Patryk