logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Briggs&Stratton Quatro 40 - kosiarka nie odpala

IZYK 10 Maj 2015 12:11 13095 5
REKLAMA
  • #1 14682747
    IZYK

Poziom 12  
    Ocena: 12
    Witam, zakupiłem używana kosiarkę i od samego początku jest problem z zapalaniem tzn. z trudem zapali tylko po przepompowaniu gaźnika i po chwili zgaśnie. Wymieniłem uszczelkę pod gaźnikiem, pierścienie na tłoku, świecę (iskra ok.), objaw taki jakby nie dostawał gaźnik paliwa do dyszy głównej (gaźnik czyszczony). Pytanie czy w tym miejscu na rysunku na połączeniu rurki z korpusem gaźnika jest zaworek, czy tam nie powinna się znajdować kulka?
    Proszę o sugestie.
    Konto firmowe:
    Enerjana
    Cielądz, 42a, Rawa Mazowiecka, 96-214 | Strona WWW: enerjana.eu
  • REKLAMA
  • #2 14682781
    maystero
    Poziom 24  
    Ocena: 204
    Miałem identyczny problem. Na początek zrób eksperyment: odkręć korek od zbiornika paliwa i spróbuj odpalić.
  • REKLAMA
  • #3 14683203
    IZYK

Poziom 12  
    Nic dalej to samo a odpowietrznik w korku działa.
    Konto firmowe:
    Enerjana
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14685858
    Zielony KIA
    Poziom 12  
    Ocena: 46
    Witaj
    Sprawdź 2 rzeczy
    Pierwsze- pod-pompuj gaźnik dobrze z parę razy aż wycieknie trochę paliwa
    na obudowę- i spróbuj odpalić jeśli nie będzie efektów- wykręć świece
    jeśli będzie mokra to przyczyna tkwi w braku iskry- nie gaźniku..
    >>>> przyczyny to
    uszkodzenie kabla, elementu iskrownika - fajki...świecy
    druga-
    sprawdź samą świece po wykręceniu i oczyszczeniu
    jeśli jest mokra najlepiej ją wypalić/ ostrożnie nad palnikiem kuchenki gazowej..
    i dobrze wyczyścić- podłączyć do przewodu zapłonowego.. i przyłożyć do części metalowej i za pomocą drugiej osoby uruchomić zapłon / starter- parę razy energicznie/ jeśli jest iskra to problem tkwi w zasilaniu- czyli w układzie paliwowym
    a jeśli jej nie ma to możne być wina samej świecy albo dużego odstępu- przerwy na
    świecy .
    Sam kolor świecy też dużo ci powie
    powinna być czysta z możliwym szarawym osadem bez oleju
    jeśli jest inaczej to może być poważniejsza awaria ,albo przesunięty zapłon, uszkodzony pierścień tłokowy...
    PAMIETAJ
    Kosiarki z silnikiem 4 suwowym nie nadają się do koszenia po pochyłym terenie ze względu na brak smarowania skrzyni korbowej grozi to zatarciem silnika
    Powodzenia w diagnostyce
  • REKLAMA
  • #5 14686164
    IZYK

Poziom 12  
    Iskrę sprawdzałem wcześniej wiele razy ale dzisiaj niema iskry. Cewka do wymiany !!! Może pod ciśnieniem znikała po paru cyklach po odpaleniu.
    Wielkie dzięki Zielony KIA !!! Wymienię cewkę i zobaczę efekty.
    Konto firmowe:
    Enerjana
  • #6 17874695
    LEHO6694
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    IZYK napisał:
    Witam, zakupiłem używana kosiarkę i od samego początku jest problem z zapalaniem tzn. z trudem zapali tylko po przepompowaniu gaźnika i po chwili zgaśnie. Wymieniłem uszczelkę pod gaźnikiem, pierścienie na tłoku, świecę (iskra ok.), objaw taki jakby nie dostawał gaźnik paliwa do dyszy głównej (gaźnik czyszczony). Pytanie czy w tym miejscu na rysunku na połączeniu rurki z korpusem gaźnika jest zaworek, czy tam nie powinna się znajdować kulka?
    Proszę o sugestie.

Wykop,ale nie mogę tego nigdzie znaleźć, konkretnie pytam o tą kulkę(zaworek) w rurce z filtrem, jak pokazuje na rysunku autor tematu,powinna tam być ? Tzn.w tej rurce lub jej okolicach?
REKLAMA