logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wiertarko-wkrętarka do 400 PLN do użytku domowego i garażowego - co polecacie?

trike3 20 Maj 2015 12:54 1413 7
  • #1 14707248
    trike3
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Witajcie

Chcę kupić urządzenie do użytku domowego i częściowo garażowego.

Miałem już niskobudżetowe badziewia i chciałbym zainwestować w lepszy sprzęt.

Podpowiedzcie proszę jakie urządzenie w tej cenie jest godne uwagi.

Pozdrawiam Marcin
  • #2 14707328
    Karlos12
    Poziom 16  
    Ocena: 42
    Witaj, cokolwiek to będzie to polecam coś z akumulatorem litowo-jonowym, brak efektu pamięciowego, niski poziom samo rozładowania no i lepsza wydajność. Ale jest mała wada w tej cenie, otóż przeważnie jest tylko jeden akumulator i to nie za duży 1,2Ah do 1,5Ah. Ale dla domu jest wystarczający. Ja kupiłem PARKSIDE 18V/1,5Ah i jestem z niej zadowolony, poradziła sobie z dwiema zabudowami do kuchni i pokoju więc tych i otworków i wkrętów różnego kalibru było nie mało.
  • #3 14707427
    trike3
    Poziom 15  
    Chciałbym zrobić sobie trochę mebli w domu typu szafy suwane itd.

Marketowe badziewia to 15 minut pracy 3 godziny ładowania, szukam czego porządniejszego.

Pozdrawiam Marcin
  • #5 14707476
    Thor85
    Poziom 13  
    Ocena: 23
    Używam tego sprzętu do wyżej wymienionych prac i powiem, że spełnia moje oczekiwania.
  • #6 14707480
    trike3
    Poziom 15  
    Właśnie była na mojej liście życzeń :-)

Chociaż już raz się Black & Decker sparzyłem
  • #7 14707538
    Karlos12
    Poziom 16  
    Ocena: 42
    Jak gwarancja mija wymienia się ogniwa na np. 2500mAh i sprzęt jak rakieta. Jeśli chodzi o firmę Black & Decker to ich wadą jest to że są ciężkie, ale mechanizmy są w miarę solidne, chociaż z drugiej strony to i tak wszystko wyklepano w chinach.
  • #8 14707637
    Akrzy74
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 1505
    Brak widocznego wkładu pracy własnej!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje wiertarko-wkrętarki do 400 PLN do użytku domowego i garażowego, z naciskiem na lepszą jakość niż niskobudżetowe modele. Rekomendacje obejmują urządzenia z akumulatorami litowo-jonowymi, które charakteryzują się brakiem efektu pamięciowego i niskim poziomem samo rozładowania. Użytkownik rozważa model PARKSIDE 18V/1,5Ah oraz Black & Decker 18V Li-Ion 1,3Ah. Wskazano na możliwość wymiany ogniw na mocniejsze po wygaśnięciu gwarancji, co poprawia wydajność sprzętu. Użytkownicy podkreślają, że Black & Decker, mimo że są ciężkie, oferują solidne mechanizmy, chociaż produkowane są w Chinach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA