logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Briggs & Stratton 11HP - rozrusznik nie kręci z włożoną świecą w traktorku Partner

zuk77 21 Maj 2015 11:29 4626 9
REKLAMA
  • #1 14709582
    zuk77
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z odpaleniem traktorka Partner z silnikiem Bringgs - Stratton 11HP problem polega na tym, że przy odpalaniu silnik ma duży opór i rozrusznik nie jest w stanie go przekręcić.
    rozrusznik sprawdzany- działa.
    Iskra jest.
    Akumulator też nowy.
    po odkręceniu świecy od silnika, i odpalaniu kreci jak szalony ale jak włożę spowrotem świece to nie ma siły dalej kręcić.
  • REKLAMA
  • #2 14709728
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 14709755
    zuk77
    Poziom 2  
    podłączyłem juz na krótko i jest to samo
    stało sie to po tym jak traktorek stał na dworze cała zime po tym czasie odpalilem na krótko i pochodził z dwie godziny, po wyłączeniu juz jajko nic.
    odpalalem na szelki z innego akumulatora i bylo zawsze ok.
  • REKLAMA
  • #4 14709771
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 14709794
    zuk77
    Poziom 2  
    akumulator naładowany, rozrusznik sprawdzany pod obciązeniem i tez działa sprawdze pozostałe rzeczy
  • #6 17868982
    czornykamil
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Wiem że temat stary, ale wiadomo co było przyczyną słabego kręcenia ?
  • REKLAMA
  • #7 19855405
    ksawerynowak4
    Poziom 6  
    Ocena: 39
    Wiadomo co było przyczyną ?
  • #8 19856653
    ksawerynowak4
    Poziom 6  
    Ocena: 39
    czornykamil napisał:
    a pan wie co było przyczyną bo mam to samo ?
  • REKLAMA
  • #9 19861659
    czornykamil
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    ksawerynowak4 napisał:
    czornykamil napisał:
    a pan wie co było przyczyną bo mam to samo ?

U mnie okazał się słaby akumulator, było to widać dopiero pod obciążeniem .
  • #10 20452950
    jl23
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    przyczyną może być nie całkiem wysprzęglony naped noży. Przed odpaleniem pchnąc kijkiem dzwigienke sprzęgła nozy. Ja na stałe zamocowałem gumke która odciąga dzwignie sprzegła. Problem znikł.

Dodano po 17 [minuty]:

Przyczyną moze być nie całkiem wysprzęglony napęd noży.
    W sprzegle jest spręzyna kóra powinna odciągać dzwignie przy wyłączaniu napędu noży. Ale ona jest za słaba nawet w nowym sprzegle. Ja zamocowałem gumową linkę która odciąga dzwigienke sprzęgła i problem znikł.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z uruchomieniem traktorka Partner z silnikiem Briggs & Stratton 11HP, ponieważ rozrusznik nie jest w stanie obrócić silnika przy włożonej świecy. Po odkręceniu świecy silnik kręci się swobodnie. Sprawdzono akumulator (nowy) oraz rozrusznik (działa), co sugeruje inne przyczyny problemu. Możliwe przyczyny to: słaby akumulator, uszkodzony rozrusznik, uszkodzony odprężnik, duży luz zaworów lub nieprawidłowe działanie sprzęgła noży, które może powodować dodatkowy opór. Użytkownicy sugerują sprawdzenie tych elementów oraz podłączenie rozrusznika bezpośrednio do akumulatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA