sq1gqp napisał: Program działa, dzięki bardzo. Udało mi się oprogramowac kanały konwencjonalne. Niewiem tylko jak zrobić żeby domyślnie odpalała się w trybie konwencjonalnym - teraz musze dłużej przytrzymac A. Nieweim też jak można oprogramowac inne przyciski b,c,d,home,clr) czy im można przypisywac konkretne funkcje jak np. kanał, call monitor itp?
I jest jeszcze podstawowy problem. BRAK DŹWIĘKU

.
Radio wogóle się nie "odzywa". Brak pisków/trzasków. Przy odbiorze w simplexie miga ikonka głośniczka i czerwona dioda ale brak dźwięku. Nadawanie chodzi OK.
Radio ma takie coś że trochę (a nawet mocne) grzeje się w okoluicy tylnego złącza (tego ok 16 pin). Jest tam gorące - czy to może być uszkodzenie sprzętowe czy może kwestia uastawienia że nie ma dżwięków?
Próbowałem zwiększyć minimum volume i alert offset ale to nic nie dało.
Faktycznie wyglada na jakis problem sprzetowy.
A czy jak wlaczasz radio masz jakies tony self-testu?
Zobacz, czy na zlaczkach z tylu cos masz na zewnetrznym glosniku.
Wyjscie Speakerowe jest na pinach 1 i 16 (uwaga, nie laczyc z masa, smierc wzmacniacza m.cz gwarantowana wtedy!)
Gniazdo akcesoryjne od strony radia wyglada tak:
Gora
2 4 6 8 10 12 14 16
1 3 5 7 9 11 13 15
--------|||||----------
Dol
Co do innych pytan. Niestety GM600 zawsze sie wlacza w trybie trunkingowym, nie da sie tego przestawic
Jest to denerwujace. Zbudowalem amatorski przemiennik na UHF, gdzie nadajnikiem jest wlasnie GM600 bez wyswietlacza. Ale jak prad znika, to ta swinia mi wraca w tryb trunkowy
Slyszalem, ze niektorzy potrafia to radio przeflashowac na GM950, ale narazie to tylko plotki.
Programowanie przyciskow jest tylko mozliwe w trybie trunkingowym (przypisywanie konkretnych wywolan sieciowych).
Jaka masz wersje? Z wyswietlaczem czy bez? Ta z wyswietlaczem ma 4 kanaly konwencjonalne, a ta bez tylko 1.