logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Android 4.4.2 nie można usunąć kontaktów zapisanych przez operatora na karcie

Trzebu 07 Cze 2015 00:26 19305 6
REKLAMA
  • #1 14750650
    Trzebu
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Witam, jestem posiadaczem telefonu z androidem już dwa tygodnie, wszystko ładnie działa, ale niestety irytują mnie kontakty na telefonie typu: wróżbita Maciej, Psotnik, muza na czekanie itd. Mam tym zawalone 42 miejsca, chciałem je usunąć, ale nie wiem jak. Czytałem, że można je usunąć na starszych telefonach, próbowałem, niby je usunęło, ale na nowym telefonie dalej są. Moim operatorem jest sieć PLAY, dodam, że jak wyciągam kartę z telefonu kontakty znikają. Słyszałem, że jak zrootuję tego Androida, to mam pełną władzę nad systemem i może uda mi się je usunąć, a może Wy znacie jakiś program do usuwania takich kontaktów? Czy w ogóle jest jakiś sposób na usunięcie tego? Przepraszam, jeśli wstawiłem to na złe forum.
  • REKLAMA
  • #2 14751029
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Te śmieci faktycznie są na karcie sim i dobrze ktoś radził, włożyć kartę sim do innego telefonu i usunąć wszystkie kontakty z sim a wtedy już się nie pojawią na telefonie.
  • REKLAMA
  • #3 14752365
    Trzebu
    Poziom 13  
    tino2003:
    Problem w tym, że wkładałem, to do Noki ashe i po usunięciu nic to nie dało. :/
  • REKLAMA
  • #4 14752944
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 307
    Kontakty->Klawisz Menu->Filtr->Wyświetlane kontakty i zobacz czy tu możesz wyłączyć wyświetlanie numerów usług albo coś w tym stylu. Nie podałeś niestety modelu telefonu a zależnie od nakładki producenta może się to różnić
  • REKLAMA
  • #5 14753623
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Trzebu napisał:
    Problem w tym, że wkładałem, to do Noki ashe i po usunięciu nic to nie dało. :/

Skoro na karcie sim wykasowane zostały wszystkie kontakty to muszą być one w telefonie i z niego trzeba je usunąć.
  • #6 14754384
    Trzebu
    Poziom 13  
    Mój telefon to Prestigio PSP3453DUO.
    Zainstalowałem sobie na komputerze MyPhoneExplorer, usunąłem wszystkie nie chciane kontakty, udało się. Niestety na drugi dzień, kontakty znów pojawiły się, myślę, że to jest jakaś usługa, ale nie wiem jaka.
    nemo333:
    Nie mam takich pozycji nawet.
  • #7 14758775
    Trzebu
    Poziom 13  
    Dobra, udało mi się ogarnąć te kontakty, jednak program MyPhoneExplorer wykasował je po drugiej próbie, zamykam temat.
    Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik z problemem usunięcia kontaktów zapisanych przez operatora na karcie SIM w telefonie z Androidem 4.4.2, model Prestigio PSP3453DUO, zauważył, że kontakty te pojawiają się ponownie po ich usunięciu. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali, aby spróbować usunąć kontakty z innego telefonu, jednak użytkownik miał z tym trudności. Ostatecznie, po zainstalowaniu programu MyPhoneExplorer, udało mu się usunąć niechciane kontakty, które jednak powróciły po pewnym czasie. Po kolejnej próbie usunięcia, kontakty zostały trwale usunięte.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA