logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Candy 1050 D pobiera za dużo wody do płukania

kriss2211 08 Cze 2015 10:23 2997 3
REKLAMA
  • #1 14753757
    kriss2211
    Poziom 11  
    Ocena: 38
    Witam wszystkich , jak w temacie kupiłem używaną pralkę model jak w temacie wąska 33 cm ale niepokoi mnie ilośc wody na płukaniach bo pobiera jej aż 3/4 bębna na programach bawełna syntetyki na programach krótkich 14 min 30 min i 44 min pobiera jej znacznie mniej do prania pobiera też małą ilość że jej nie widac więc ok ale przy płukaniach to już chyba przegięcie proszę o opinie użytkowników którzy maja te pralki czy wam też bierze tyle do płukania ? dodam że nawet jak włożę 2,3 rzeczy to bierze jej tak samo mnóstwo a niby posiada jakiś system kg Detector który to ma dobierać ilośc wody do wagi prania jednak chyba nie działa on prawidłowo. Proszę o odpowiedź i z góry serdecznie dziękuję .
  • REKLAMA
  • #2 14757598
    Gobro
    Poziom 31  
    Ocena: 503
    Ile ma płukań ta pralka ,jeżeli dwa to jest w porządku. Na wszelki wypadek wyczyść kubek hydrostatu. Czyszczenie kubka może trochę obniżyć trochę poziom wody do najwyżej 1/2 bębna.
  • REKLAMA
  • #3 14758894
    kriss2211
    Poziom 11  
    W zależności ile się do niej rzeczy włoży jak mało to płucze dwa razy a jak więcej to 3 razy i na trzech płukaniach poziom jest równie wysoki i na prog. bawełna i na syntetykach na wszystkich prucz programów rapid, bo tam poziom jest niski , Ona ma pobieranie czasowe więc wyczyszczenie kubka chyba na nic się zda , po 8 obrotach dopiero przestaje pobierać wodę a jak dam na samo płukanie to poziom jest niski po 2 obrotach przestaje pobierać i tak samo jest na krotkich programach więc tu jest ok sprawdzałem już hydrostat i wężyk przedmuchiwałem wszystko drożne , na poziomie prania jest ok , kij diabeł tam siedzi ?
  • #4 14777692
    kriss2211
    Poziom 11  
    Nie mam już pomysłów wszystko sprawdzone i drożne nie wiem może mnie ktoś oświeci czy to normalny poziom na płukaniu w tej pralce wstawiam zdjęcie. Pralka Candy 1050 D pobiera za dużo wody do płukania
REKLAMA