Witam. Kupiłem wraz z nowym sprzętem komputerowym jakiś czas temu Audigy RX, ale na razie korzystałem z karty wbudowanej w płytę i byłem zadowolony. Wczoraj postanowiłem w końcu włożyć i zainstalować tego Rx'a. Wgrałem najnowsze sterowniki i wszystko co było możliwe. Pojawił się poważny jak dla mnie problem - brak miksera. Jest tylko panel sterowania gdzie można sobie w zakładkach i okienka poustawiać EAX, ale żeby ustawić szybko basy, soprany i np. głośności wejść to już nie można. Poza tym poruszanie się po zakładkach i zagłębionych opcjach jest niewygodne i czasochłonne, zwłaszcza gdy chodzi tylko o podstawowe regulacje (głośność, basy, soprany). Pozostaje korzystać z systemowego miksera, który wiadomo, że jest badziewny i w dodatku nie obsługuje regulacji EAX.
Dziwi mnie fakt, że w przecież tak niezłej karcie nie ma normalnego mixera takiego jak choćby był w wersji poczciwej starej SB Live! (surround mixer).
Wpisywałem w google różne frazy z tym związane i wszędzie do kart są ładne i praktyczne oprogramowania z porządnym mixerem i efektami poprawiajacymi brzmienie, nawet w kartach zintegrowanych... a tu brak takiego wygodnego narzędzia
Dowiedziałem się też o nieoficjalnych sterownikach "KX Projekt", jednak obsługiwane są tylko wcześniejsze karty, aż do modelu Audigy 4.
Napisałem do Creative, ale nie wiadomo kiedy odpiszą, a poza tym wątpię, by polecili nieoficjalne programy innych firm.
Potrzebuję taki mikser i chciałem się zapytać czy istnieje coś co mógłbym zainstalować, by sprawnie działało z tą kartą.
Dziwi mnie fakt, że w przecież tak niezłej karcie nie ma normalnego mixera takiego jak choćby był w wersji poczciwej starej SB Live! (surround mixer).
Wpisywałem w google różne frazy z tym związane i wszędzie do kart są ładne i praktyczne oprogramowania z porządnym mixerem i efektami poprawiajacymi brzmienie, nawet w kartach zintegrowanych... a tu brak takiego wygodnego narzędzia
Dowiedziałem się też o nieoficjalnych sterownikach "KX Projekt", jednak obsługiwane są tylko wcześniejsze karty, aż do modelu Audigy 4.
Napisałem do Creative, ale nie wiadomo kiedy odpiszą, a poza tym wątpię, by polecili nieoficjalne programy innych firm.
Potrzebuję taki mikser i chciałem się zapytać czy istnieje coś co mógłbym zainstalować, by sprawnie działało z tą kartą.