logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sound Blaster Audigy - brak dźwięku po instalacji sterowników Creative

maciej_333 22 Paź 2004 17:38 2389 7
REKLAMA
  • #1 930055
    maciej_333
    Poziom 38  
    Ocena: 1611
    Mam problem z tą kartą. Po zainstalowaniu sterowników ściągniętych ze strony Creative'a i instalacji karta praktycznie nie pracuje coś dzieje się jedynie gdy głośniki są podpięte na wejście (bądz wyjście) "Digital". Sterowniki musiałem zmienić, bo płyta z nimi uległa zniszczeniu i musiałem szybko sformatować dysk i tyle. Głośniki są OK. Instalacja poszła prwidłowo. W Menedżerze Urządzeń wszystko gra, urządzenie włączone, żadnych problemów. Co mi poradzicie ?
  • REKLAMA
  • #2 930326
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    napewno dobre sterowniki sciagnoles??
    zreszta zle by sie nie zainstalowaly.....
    digital nie sluzy do podpinania glosnikow....
    a tym bardziej wejscie
    gniazdo zielone i czarne jest dla ciebie
    sciagnij jeszcze kx i zobacz jak na nich dziala
    www.kxproject.com
  • REKLAMA
  • #3 932340
    maciej_333
    Poziom 38  
    Ocena: 1611
    Próbowałem z czarnym i zielonym gniazdem i nic. Na stronie którą mi podałeś nie ma sterowników na SB Audigy na Win XP.
  • REKLAMA
  • #4 937856
    TOMI
    Serwisant RTV
    Ocena: 261
    Odfajkuj haczyk w mixerze "digital output only"
  • REKLAMA
  • #5 940362
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    sa
    kx to sterowniki do calej serii creativa
    czytaj uwaznie
  • #7 1011876
    kuna11
    Poziom 11  
    A ja mam Audigy 1, ze sterow KX jestem zadowolony ale mam problem. Otoz na sterach KX przy korzystaniu w wejsc analogowych, zarowno wewmnetrznych:CD, AUX jak i zewnetrznych: Line-In w glosnikach slychac tylko jeden kanal. Nie wystepuje to przy dzwieku cyfrowym oraz na oryginalnych sterach Creative. Reszta dzwiekow jest odtwarza poprawnie (dzieki z plyt DVD oraz CD ale po szynie a nie po kablu, tzn. przec kabel do wewnetrznego CD to jeden kanal tak jak pisalem) a mam karte TV i slucham dzwieku przez Video, niestety. Wyprzedzajac pytania sprawdzilem ustawienia mixera KX (najpierw wlacza się AC97 zeby wogole wejscia analogowe dzialaly) i wszystkie suwaki sa ustawione symetrycznie, gdzyby ktos podejrzewal ze sciszylem jeden z kanalow.

Drugi problem to mam z DirectX. W Morrowind dzwiek się zacina przy akceleracji dzwieku ustawianej w DirectX.

proxy
  • #8 1792502
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku dźwięku z karty dźwiękowej Sound Blaster Audigy po instalacji sterowników pobranych ze strony Creative. Karta działa jedynie przy podłączeniu głośników do wyjścia "Digital", co jest nieprawidłowe, gdyż głośniki powinny być podłączone do analogowych gniazd zielonego i czarnego. W Menedżerze Urządzeń urządzenie jest poprawnie wykrywane i aktywne. Zalecane jest odznaczenie opcji "digital output only" w mikserze oraz wypróbowanie alternatywnych sterowników KX Project, które obsługują całą serię kart Creative, w tym Audigy, choć nie zawsze dostępne dla Windows XP. Dodatkowo wskazano oficjalne strony Creative z najnowszymi sterownikami, najlepiej w wersji angielskiej. W dyskusji pojawiły się także problemy z dźwiękiem w kanałach analogowych na sterownikach KX (np. słyszalność tylko jednego kanału) oraz z centralnym kanałem w konfiguracji 5.1, gdzie dźwięk jest bardzo słaby mimo poprawnego działania głośników na innym komputerze. Problemy mogą wynikać z ustawień mixera, sterowników lub konfiguracji systemu audio.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA