logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ORION COLOR 553 - brak obrazu i dźwięku, wyświetla tylko kanał 11, jak ustawić opcje?

BIKEROS6 27 Maj 2005 15:11 1698 5
REKLAMA
  • #1 1528836
    BIKEROS6
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Cześć wszystkim ponownie. Tym razem dopadłem tv jak wyżej. Problem polega na tym że jak się go załączy to na ekranie nic nie ma ani dźwięku a na wyświetlaczu kanałowym jest tylko liczba 11. Nie da się nic robić. Tak sobie pomyślałem że może opcje trzeba ustawić ale nie wiem jak wejść w te opcje.
  • REKLAMA
  • #2 1528888
    janomo
    Poziom 24  
    Ocena: 247
    Z tego co mi wiadomo to ten TV nie ma żadnych opcji serwisowych.
    Sprawdx dokładnie napięcia zasilające, być może nie startuje wysokie i może nawet główna przetwornica i to powoduje blokadę procesora. Sam procesor też jest podejrzany.
    Pomierz coś dokładnie bo inaczej trudno sensownie pomóc.
  • REKLAMA
  • #3 1530303
    KZ
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Jeśli napięcie do zasilania procesora jest OK (+5V), to odłącz jeszcze styki startowe od wyłącznika sieciowego (mogą mieć upłynność) lub zobacz czy procesor nie ma poklejonych nóżek klejem???Jeśli tak to odczyść go z kleju !!! Jeżeli wszystko jest OK to zostaje sam procesor do wymiany .....
  • REKLAMA
  • #4 1560546
    BIKEROS6
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Strzelony był STR w zasilaczu.
  • REKLAMA
  • #5 2528386
    krisu21
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam ;)

Ja mam taki problem z tym telewizorkiem najpierw kineskop strzelil ale juz po wymianie. Dzialal troche az pewnego razu poprostu obraz i dzwiek zanikly i nie wiem co to moze byc :? dodam ze podczas przełączania miedzy programami widac latajace numerki no i po wejsciu w telegazete tez widac ejj funkcje. To tak jakby nie lapal sygnalu z anteny. Wiec pozwolicie czytelnicy ze zadam Wam pytanie co moze mu dolegac??

Pozdrawiam ;)
  • #6 2528585
    Orłowski
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Należy sprawdzić sygnały dochodzące do proc. progr. synchrH i synchrV. Życzę miłej zabawy.
REKLAMA