logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosiarka spalinowa z napędem do 1200 zł - jaka firma, silnik, szerokość koszenia?

wojwio 09 Cze 2015 19:35 2835 4
  • #1 14758254
    wojwio
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Witam
    Mam kilka pytań odnośnie kosiarek spalinowych z napędem cena do 1200zł ,oczywiście korpus metalowy (do tej pory używałem elektrycznych)
    Mianowicie mam do skoszenia około 500m2
    Jakie firmy polecacie?
    Ilu konny silnik?
    Jaka najlepsza jest szerokość koszenia?
    Sprawny serwis i dostępność części ?
  • #2 14759686
    jacekko0
    Poziom 31  
    Ocena: 245
    Polecam Makita kosiarka do trawy PLM4620.

Wydajny 4-suwowy silnik Briggs & Stratton B&S 625E, 190 cm3
    Przeznaczona do ogrodów o powierzchni do 1200 m2
    Stabilna stalowa obudowa
    3-stopniowa regulacja rękojeści
    5-stopniowa centralna regulacja wysokości cięcia
    Ułatwione prowadzenie dzięki kołom umieszczonym na uszczelnionych łożyskach kulkowych
    Wentylator dla zoptymalizowanego przepływu powietrza i chłodzenia
    Cięcie trawy bez kosza, z koszem oraz możliwość mulczowania
    Kupisz w twoim limicie cenowym np. tu;Link.
  • #3 14774679
    elekrownik1
    Poziom 11  
    Do tej kwoty masz spory wybór.

Jakie firmy polecacie?
    >> Sprawdź ofertę Solo, Hondy, AL-KO. Mają silniki na B&S i pojedyncze modele na Hondzie

Ilu konny silnik?
    >>> od 2 kW faktycznej mocy jest w zupełności wystarczające do przydomowych trawników

Jaka najlepsza jest szerokość koszenia?
    >>> to zależy tylko od Twoich potrzeb. Jak masz otwarty teren to szersza kosiarka jest lepsza. Jak teren masz różnorodny, masz rabaty, ścieżki, dużo krzaków, ciasnych przejść to lepsza będzie węższa.

Sprawny serwis i dostępność części ?
    >>> ważna kwestia; poleciłem AL-KO bo mają bardzo ładnie rozwinięty serwis. Co więcej, serwisują nawet bardzo stare modele. Gwarancja na nowe modele to 3 lata i sprzęt robią w Austrii.

Model kosiarki który polecam:
    Link
  • #4 14800767
    Darek123ab
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Jakiś czas temu zakupiłem mocno zachwalaną kosiarkę Oleo-Mac G 48 TK. Wszystko było ok, do czasu kiedy silnik zaczął bardzo nierówno pracować. Oddałem kosiarkę na serwis. Ponoć była to kwestia tylko regulacji. Niestety po ok. 3 mc działo się to samo. Za chwilę kończy się gwarancja i zastanawiam się czy nie będzie tak, że za tą "regulację" będę płacił z własnej kieszeni i nie wiadomo jakich kwot, bo np. okażę się że to coś poważniejszego.

Przechodząc do tematu "Zakup kosiarki spalinowej co polecacie", to polecam kupić markę do której ze spokojem po gwarancji można kupić części. Polecam markę która ma rozbudowany serwis. Polecam skupić się firmach, markach specjalizujących się w danej dziedzinie.
  • #5 14816802
    wojwio
    Poziom 10  
    Kupiłem Nac
REKLAMA