logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acrobat reader-wszystkie aplikacje mam z nim skojarzone.

wertiko7 10 Cze 2015 14:11 996 9
REKLAMA
  • #1 14760333
    wertiko7
    Poziom 14  
    Ocena: 98
    Witam.
    Przez przypadek jakiś plik zaznaczyłem-otwórz za pomocą acrobat reader.
    Teraz na większości aplikacji jest ikona dokumentu pdf i nic nie mogę otworzyć,nawet internetu bo wszystko chce się otwierać za pomocą acrobat reader.
    Więc odinstalowałem acrobat reader i wszystko wróciło do normy. Ale potrzebuje tego programu,więc zainstalowałem go ponownie i znowu ten sam problem, wszystkie aplikacje skojarzone są z acrobat reader. Nie wiem jak to wszystko przywrócić do normalności.

Winows 7 64bit.
  • REKLAMA
  • #2 14760480
    przem0x
    Użytkownik obserwowany
    Proszę spróbować na dokumentach prawy przycisk myszy -> otwórz za pomocą -> wybierz program domyślny
  • #3 14760512
    wertiko7
    Poziom 14  
    Nic to nie daje.Właśnie tak jest ustawione.
  • REKLAMA
  • #4 14760516
    przem0x
    Użytkownik obserwowany
    może masz wirusa? Spróbuj przeskanować komputer polecam:
    - eset online scanner
    oraz sprawdź czy nie masz jakiegoś złośliwego oprogramowania:
    - adwcleaner

Dodano po 2 [minuty]:

ewentualnie spróbuj tym: http://plom.pl/domyslne-powiazania-plikow-Windows-XP/
  • #5 14760525
    wertiko7
    Poziom 14  
    System jest świeżo po instalacji. Jak pisałem wyżej ściągnąłem jakiś plik z neta i nie był skojarzony z żadnym programem.I przez pomyłkę skojarzyłem go z acrobat reader.
  • REKLAMA
  • #6 14760532
    przem0x
    Użytkownik obserwowany
    spróbuj tego co napisałem wyżej, następnie daj znać.
  • #8 14760548
    wertiko7
    Poziom 14  
    Najgorsze jest to że, jak zainstaluje acrobat to też się nie otwiera i wyskakuje taki komunikat.
    Załączniki:
    • Acrobat reader-wszystkie aplikacje mam z nim skojarzone. snap003.jpg (326.8 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #9 14760553
    wertiko7
    Poziom 14  
    A tak wyglądają niektóre aplikacje gdy jest zainstalowany acrobat. Gdy odinstaluje acrobat wtedy wszystko jest ok.
    Załączniki:
    • Acrobat reader-wszystkie aplikacje mam z nim skojarzone. snap004.jpg (200.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 14760581
    wertiko7
    Poziom 14  
    Kolobos dziękuje bardzo-wszystko jest naprawione.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z domyślnym otwieraniem plików PDF w systemie Windows 7 64-bit, po przypadkowym skojarzeniu pliku z programem Acrobat Reader. Po odinstalowaniu programu problem zniknął, ale po ponownej instalacji wszystkie aplikacje ponownie zaczęły otwierać się za pomocą Acrobat Reader. Użytkownik próbował zmienić domyślne programy otwierające pliki, ale to nie przyniosło efektu. W odpowiedziach zasugerowano skanowanie komputera w poszukiwaniu wirusów oraz przywrócenie domyślnych powiązań plików. Ostatecznie, po zastosowaniu wskazówek, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA