logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Sterownik silnika krokowego, slider, timelapse-przestał działać po przerwie

mjolaf 16 Cze 2015 15:08 918 1
REKLAMA
  • #1 14776047
    mjolaf
    Poziom 2  
    Witajcie drodzy forumowicze. Przepraszam jeżeli w złym dziale, ale przeszukałem forum i kwestie sliderów pasują i do fotografii, kamer, jak i innych działów.

Oto problem, w którym prosiłbym Was o radę.
    Zakupiłem na Allegro ponad rok temu slider domowej roboty. Działał bez większych zarzutów. Leżał później pół roku w szafie, wyjąłem go parę dni temu, bo jest mi bardzo potrzebny i niestety - nie działa. Jest na akumulatorze, który zakładałem, że tyle wytrzyma. Chciałem go podładować (przy włączonej ładowarce slider normalnie wcześniej chodził). Tutaj niestety problem - zero reakcji, zero "życia". Ładowarka po pewnym czasie wskazała pełen naładowanie, ale nic to nie dało.

Sprawdziłem czy prąd jest i tutaj zdziwienie, bo jak ładowarka włączona, to jest, jak odłączam - brak. No nic pomyślałem, że akumulator, więc kupiłem nowy. Dzisiaj przysłali - niestety cały czas problem ten sam. Może to kwestia jakiegoś kabelka, albo czegoś innego. Załączam poniżej zdjęcia, może któryś z Was będzie mógł mi podpowiedzieć co z tym fantem zrobić, albo gdzie się udać, by fachowiec rzucił na to okiem.

Gdyby potrzebne były dodatkowe zdjęcia konkretnych części, to proszę tłumaczcie jak debilowi "to niebieskie na zdjęciu 2 czy 3 zdjęcie, które pokaże czy dobrze brązowy kabel...". :)
    Załączniki:
    • Sterownik silnika krokowego, slider, timelapse-przestał działać po przerwie 20150616_132803.jpg (4.26 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sterownik silnika krokowego, slider, timelapse-przestał działać po przerwie 20150616_132757.jpg (4.4 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sterownik silnika krokowego, slider, timelapse-przestał działać po przerwie 20150616_132751_001.jpg (2.51 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sterownik silnika krokowego, slider, timelapse-przestał działać po przerwie 20150616_132745.jpg (4.21 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sterownik silnika krokowego, slider, timelapse-przestał działać po przerwie 20150616_132736.jpg (4.03 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sterownik silnika krokowego, slider, timelapse-przestał działać po przerwie 20150616_132722.jpg (5.31 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sterownik silnika krokowego, slider, timelapse-przestał działać po przerwie 20150616_132706.jpg (6.28 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sterownik silnika krokowego, slider, timelapse-przestał działać po przerwie 20150616_132717.jpg (4.8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sterownik silnika krokowego, slider, timelapse-przestał działać po przerwie 20150616_132700.jpg (4.32 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19494421
    mjolaf
    Poziom 2  
    Pomoc elektryka, który naprawił wiązkę na płytce
REKLAMA