logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus laptop – wysokie zużycie CPU po reinstalacji Windows, spadek prędkości internetu

GTmacko 16 Cze 2015 17:34 900 4
REKLAMA
  • #1 14776401
    GTmacko
    Poziom 2  
    Mam laptopa firmy Asus od paru lat. Kilka dni temu postanowiłem zrobić reinstalacje system. Wszystko poszło dobrze , ale teraz gdy używam komputera to przy każdej czynności skacze mi użycie procesora i nie pozwala na normalne korzystanie. Jakie mogą być tego powody?

Nie zdążyłem jeszcze zrobić wszystkich aktualizacji Windowsa, i zauważyłem, ze internet też zaczął wolniej chodzić(zmniejszyła się jego prędkość).
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14777253
    irek6311
    Poziom 33  
    Ocena: 281
    Aktualizacje wszystkie zainstaluj i wszystkie sterowniki z akcentem na chipset, brak sterowników też ma podobny objaw jak piszesz bo komputer na domyślnych sterownikach ma niską wydajność.
  • REKLAMA
  • #4 14779149
    GTmacko
    Poziom 2  
    OK , dzięki , postaram się jak najszybciej zainstalować te wszystkie aktualizacje , ale tak jak poprzednio napisałem prędkość pobierania jest bardzo wolna. Pobranie kilkunastu MB stanowi czasami problem. Co prawda internet zwolnił mi w dniu reinstalacji systemu , ale działa on tez wolniej na innych urządzeniach w domu , przez co nie wiem co mam o tym sądzić.

Jeżeli chodzi o antywirus to aktualnie mam AVG, ale starszą wersje którą miałem na pendrive'ie więc jest problem z pobraniem aktualizacji do niego, by sprawdzić czy nie ma jakiegoś "nowszego" wirusa
REKLAMA