logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem MYX5-2 czy posiadajas tylko irde moge sciagnac simlock

Sorser 29 Maj 2005 12:53 2265 13
REKLAMA
  • #1 1533367
    Sorser
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Posiadam Sagema myx5-2 z simlockiem ery, mam tez w komputerze Irde czy moge z jej pomoca sciagnac simlocka z tego telefonu? bo wiem ze tu chodzi tylko i sciagniecie jakiejs informacji z telefonu nastepnie wrzucenie jej do jakiegos kalkulatora(jesli ktos by taki posiadal to prosilbym o przeslanie na sorser(_at_)tlen.pl) i wpisanie wygenerowanego kodu do telefonu. Jesli jest to niemozliwe to prosilbym o informacje na temat akcji heyah. Czy sciagaja simlocki ery ? czy trzeba spelnic jakies warunki zeby sciagneli simlocka? z gory dzieki za odp. pozdrawiam Kuba
  • REKLAMA
  • #2 1533423
    martinpl
    Poziom 27  
    Ocena: 36
    nie sciagniesz simlocka irda

o heyah nic nie powiem, bo w moim miescie nie ma tej akcji :P

ps.dasko - teoretycznie sciagna, ale jak juz ktos pisal na tym forum kilka razy sie zdarzylo ze nie dali rady zdjac sim-locka z jakiegos telefonu
  • #3 1533438
    dasko
    Poziom 20  
    Ocena: 72
    Jesli chodzi o Heyah to na ich stronie jest informacja ze sciagaja i to dla wszystkich i za free bez zadnych dodatkowych warunkow a jesli chodzi o irde to nic z tego musisz miec kabelek bo przez irde mozesz uszkodzic jak zaczniesz w takich rzeczach grzebac
  • REKLAMA
  • #4 1533749
    kameleon5
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Przez Irde nie zacznie grzebać w tych rzeczach bo to poprostu nie możliwe.
  • REKLAMA
  • #5 1533801
    Oli ;)
    Poziom 12  
    I przez IRDA raczej nic nie uszkodzisz. IRDA jest do transmisji danych - a jak chcesz ściągać simlocki, zmieniać IMEI, flashować i inaczej się "bawić" to kabelek® - niskpoziomowe sprzętowe zarządzanie telefonem. Oczywiście też nie może to być kabelek® ddo transmisji danych :)
  • Pomocny post
    #6 1533805
    macek
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    NIe rozumiem po co sie wypowiadacie i gadacie takie glupoty myx5-2 to z moich informacji wynika ze sciaga scr2 to te "kabelki" chodza po 1000 zl.
    Mozna kodem sciagnac ale trzeba go kupic nie ma kalkow ogulnodostepnych. Akcja heya: trzeba miec dowod osobisty i podpisac oswiadczenie ze to Twoj telefon.
  • #7 1533810
    dasko
    Poziom 20  
    Przez irde da rade uszkodzic i to napewno wiec lepiej nie kombinowac bo masz takie samo dojscie jak przez kabelek zalezy jakiego programu uzywasz a na stronie Heyah jest podana informacja ze z tego tela sciagaja
  • #8 1533851
    kameleon5
    Poziom 21  
    Udowodnij mi jaki program umożliwia dostęp do tej struktury przez IRDę
  • #9 1533958
    dasko
    Poziom 20  
    Telmem plus i symulator irda jako com ja uzywam ircom2 i program widzi polaczenie irdy jak przez coma mozesz grzebac w sofcie ja tak wlasnie zmienilem klika rzeczy u siebie
  • #10 1534269
    kameleon5
    Poziom 21  
    Kilka rzeczy w sofcie ale ci nie widzę konkretów co w 5-2 można w ten sposób zrobić.
  • REKLAMA
  • #11 1536824
    dasko
    Poziom 20  
    Uwalic telefon napewno a jak chcesz konkretow to google bo to nie w temacie. Nie ma co kombinowac jak Heyah za darmoche sciagnie, swoja droga jestem ciekawy ile czasu trzeba bedzie postac w kolejce :)
  • #12 1540129
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Simlocka z sagema MY X5-2 usuniesz tylko przy pomocy SCR II i nie ma innej mozliwości kosztuje taki kluczyk ok 900 zł. więc lepiej idź do serwisu i za 50 zł. powinni sobie poradzić z tym simlockiem
    pozdr
  • #13 1540558
    macek
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Juz zaczynam powoli tracic cierpliwosc. Ile razy mozna pisac ze irda nie sluzy do sciagania simlokow. Po drugie zadnym zwyklym kabelkiem nie sciagniesz simloka z myx5-2. Do tego trzeba miec scr2 I ta zabawka troche kosztuje i nie mozna jej nazwac kabelkiem.
  • #14 1540740
    kameleon5
    Poziom 21  
    Eee myślałem że się czegoś nowego dowiem a tu mi z goglami

Podsumowanie tematu

✨ Simlock w telefonie Sagem MY X5-2 z sieci Ery można zdjąć wyłącznie za pomocą urządzenia SCR II, które jest specjalistycznym narzędziem kosztującym około 900 zł. Nie istnieje możliwość zdjęcia simlocka przez port IrDA, ponieważ IrDA służy jedynie do transmisji danych i nie umożliwia niskopoziomowego dostępu do oprogramowania telefonu. Do takich operacji wymagany jest dedykowany kabel serwisowy (SCR II), który nie jest zwykłym kablem do transmisji danych. Akcja Heyah oferuje darmowe zdjęcie simlocka dla wszystkich użytkowników, jednak wymaga okazania dowodu osobistego i podpisania oświadczenia potwierdzającego własność telefonu. Próby zdejmowania simlocka przez IrDA mogą prowadzić do uszkodzenia telefonu, dlatego zaleca się korzystanie z oficjalnych serwisów lub akcji operatora. Nie istnieją ogólnodostępne kalkulatory do generowania kodów simlocka dla modelu MY X5-2.
REKLAMA