logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fendt 820 TMS Vario - Wyświetla Symbol Dżwigni Zakresów przestaje jechać

4x4S8 01 Lip 2015 19:35 6954 4
REKLAMA
  • #1 14817453
    4x4S8
    Poziom 10  
    Ocena: 47
    Witam.Problem dotyczy ciągnika Fendt 820 Vario TMS. Podczas jazdy po zwiększeniu prędkości 30-40km/h nie ma reguły wyskakuje na wyświetlaczu symbol dzwigni od zakresów I II pionowa dzwignia u góry lekko zakrzywiona na dole ze stożkiem ciągnik przestaje jechać gaśnie też w tym momencie kontrolka w podłokietniku tms ta po środku miedzy max a min obr. Wtedy żeby jechać dalej trzeba przełączyć w podłokietniku z on na off wyłączając nożne sterowanie gazu i dalej sterować dzojem wtedy ciągnik dalej jedzie.Czy to jest wina tego potencjometru od zakresów z lewej strony bo gdy jest zdjęty z niego przewód to tez wyświetla ten symbol? Czy może wina w elektrozaworach?Dodam że zakresy się przełączają.Zauważyłem też że na rozgrzanej skrzyni zdarza się to bardzo sporadycznie Poza tym wystarczy wyłączyć zapłon na około 2min. i po ponownym zapaleniu jest wszystko ok. błąd który wraca po wykasowaniu to 4.1.86.Może ktoś spotkał sie z taka usterką.Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14817581
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 14818056
    4x4S8
    Poziom 10  
    Dziękuje za szybką odpowiedz.Ciśnienie na wyświetlaczu 547 także jest ok.Wiesz gdzie te czujniki się znajdują?
  • REKLAMA
  • #4 14819883
    4x4S8
    Poziom 10  
    Znalazłem czujniki są z prawej strony za kołem.Jak je można sprawdzić?Wydaje mi się że to właśnie wina czujnika bo jak olej jest zimny to od razu wybija błąd jak trochę pojezdziłem to rzadziej rozłączało a jak olej się dobrze rozgrzał było ok nic nie wyskakiwało,to myślę że to wina czujnika,dzieje się tak tylko na zimnym oleju,jest wtedy większe ciśnienie.Wykręcę od kolegi ma Vario 818 to pewnie są takie same i zobaczymy.
  • #5 14822459
    4x4S8
    Poziom 10  
    Usterka rozwiązana.Po przełożniu czujnika oznaczonego B039 z Fendta 818 przestało rozłączać,a po założeniu do F818 tego uszkodzonego pojawiła się ta sama usterka i wyświetlało ten sam błąd.Mam jeszcze problem z hamulcem ręcznym , nic nie trzyma.Jak byś mógł coś podpowiedzieć,ewentualnie założe nowy temat.Dziękuję za pomoc.Zamykam Temat.Pozdrawiam.
REKLAMA