logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować/ rozbudować podkładkę chłodzącą pod USB

luqa1 02 Lip 2015 15:59 1293 7
REKLAMA
  • #1 14819522
    luqa1
    Poziom 9  
    Witam mam pytanie :) .
    Otóż moja podkładka chłodząca ostatnio przestała działać, więc wpadłem na pomysł zrobienia takowej z części które już posiadam, czy pomógłby mi ktoś lub też nakierował jak to zrobić co jeszcze potrzebuje, jak złączyć ze sobą wiatraki żeby działały powiedzmy jak jeden?
    Z góry dziękuję pozdrawiam ;) .

Poniżej zdjęcia na których pokazane jest co posiadam i na czym chcę zbudować podkładkę:
    Jak zbudować/ rozbudować podkładkę chłodzącą pod USB Jak zbudować/ rozbudować podkładkę chłodzącą pod USB Jak zbudować/ rozbudować podkładkę chłodzącą pod USB
  • REKLAMA
  • #2 14819616
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2821
    Może uda się Twoją naprawić. Pokaz zdjęcia i powiedz co wysiadło?
  • REKLAMA
  • #3 14819661
    luqa1
    Poziom 9  
    Generalnie chodzi o to że podkładka ze zdjęcia, ten duży wiatrak i obudowa kiedyś tworzyły jedność, po pewnym czasie coś przestało łączyć czasem działa czasem nie co tylko doprowadza mnie do szału. Nie potrafię zlokalizować przyczyny bo czasem wystarczy poruszać kablem usb a czasem muszę pociągnąć za ten kabelek który jest przy tym dużym wiatraku ze zdjęcia co to może być ?
  • REKLAMA
  • #4 14819690
    Freddy
    Poziom 43  
    Może zacznij od wymiany kabelka. Po co budować od razu całość od nowa.
    Pokaż zdjęcie swojej podkładki od wewnątrz.
  • REKLAMA
  • #5 14820727
    luqa1
    Poziom 9  
    Wszystkie zdjęcia są wyżej. Od tego dużego wiatraka wychodzą dwa kabelki złączone wtykiem, który wchodzi do tej płytki a z niego wychodzi na usb.
  • Pomocny post
    #6 14820924
    Freddy
    Poziom 43  
    No to teraz miernik w łapki i sprawdź kabelki i gniazda.
  • Pomocny post
    #7 14820962
    Maxiset
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    Popraw luty na płytce pcb oraz wymień ten szary kabel od wiatraka na inny.
  • #8 14821169
    luqa1
    Poziom 9  
    Dziękuję za pomoc. Wszystko sprawdziłem miernikiem okazało się że faktycznie wina leży po stronie szarego kabelka. Po wymianie śmiga jak nowa. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zadał pytanie dotyczące naprawy i rozbudowy podkładki chłodzącej pod USB, która przestała działać. Po wymianie informacji okazało się, że problem leżał w uszkodzonym szarym kabelku, który łączył wiatrak z płytką PCB. Użytkownik otrzymał porady dotyczące sprawdzenia kabli i lutów, co doprowadziło do skutecznej naprawy urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA