logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-C2581D - jak ustawić fonię D/K na pasmach SXX?

Mackie_b 30 Maj 2005 11:56 942 3
REKLAMA
  • #1 1535604
    Mackie_b
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Kupiłem taki telewizorek z niemiec najprawdopodobniej i mam następujący problem z fonią.
    W menu (po polsku) jest wybór d/k i b/g. Z tymże na d/k wyszukuje tylko na C00-C62, nie ma opcji żeby na SXX wyszukiwał w D/K. Na B/G wyszukuje wszystkie programy ale jak wyszukam na B/G i Sxx i chce przełączyć na D/K to od razu powraca na pasmo Cxx.
    Wczodziłem do trybu serwisowego ale nie widze żeby można było tam coś pozmieniać. Nie znam się na telewizorach ale jak mi ktoś wyjaśni co muszę sprawdzić i zrobić to napewno sam sobie z tym poradze.
    Proszę o poradę.
  • REKLAMA
  • #2 1535768
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 863
    Kiedyś tez miałem taki problem, zamieniłem miejscami kwarce 5,5 i 6,5 pisało B/G a było...D/K, szukałem oczywiście w B/G
  • REKLAMA
  • #3 1535843
    Mackie_b
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    hm, dzieki za przeniesienie. Początkującym serwisantem jestem ale jeśli chodzi o telewizory. Ale skoro Supermoderator tak zadecydował to niech tak będzie.

Zadziałało. Teraz są wszystkie kanały na kablówce z polską fonią.

Dzięki za pomoc. Szkoda tylko, że Supermoderator tak dziwnie traktuje ludzi na GG.
  • #4 1543389
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 863
    Jak byś miał kilkunastu klientów chętnych na naprawę przez GG w ciągu dniówki, prowadząc w tym czasie naprawy we własnym warsztacie, przyjmując klientów itd odpowiadał byś wszystkim? Sorry, nawet opis "porad RTV na GG nie udzielam" nie pomaga. Po co Ci dodatkowe wyjaśnienia, jasno napisałem Ci co masz zrobić? Pomogło? cieszę się. Nie znasz się na TV tak napisałeś więc... jesteś początkującym serwisantem w tej dziedzinie. Pierwsze koty za płoty powodzenia!
REKLAMA