logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-C2921D - jak włączyć fonię DK na polskich kanałach?

petec 20 Paź 2006 13:03 1895 4
REKLAMA
  • #1 3135143
    petec
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    witam wszystkich.
    dostałem od znajomka z niemiec fajny telewizorek SONY KV-C292 (1D) z pilotem RM-816. Problemik jest typowy - brak fonii na polskich programach. Sąsiad ma bardzo podobny telewizorek - ciut nowszy ale wyglada identycznie, ma funkcję menu gdzie może sobie ta opcje przy danym kanale przelaczac. u mnie menu nie ma. za to przy wyswietlaniu informacji o kanale wyswietla sie na samym dole B/G (nie da sie tego zadnym sposobem przelaczyc). jak to zmienic? czy jest moze jakies menu serwisowe? czy lokalizowana na niemcy wersja tego tv ma calkiem wyciety D/K? bede wdzieczny za jakakolwiek podpowiedz

Piotrek
  • REKLAMA
  • #2 3135154
    glurak
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    Wersja D nie posiada opcji dzwieku 6,5 MHz, poprostu na plytce foni nie ma zamontowanych filtrow 6,5 MHz, sa za to puste miejsca. Dolacz generatorek 1 MHz i bedzie O.K.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4958414
    weczi
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    FG1 FG3 niewiem jaki koszt przesylki pewnie 5zl

FG1 rozumiem mono, ale ten tv ma swietne glosniki, wiec zastanawiam sie nad FG3 tylko mam tu pytanie: co to jest system B/G A2 - to A2 - czy moge zastosowac to rozwiazanie w swoim KV-C292 1D?

i tak dla laika - zdejme pokrywe z tv i gdzie mniej wiecej szukac miejsca gdzie to wlutowac prawo, lewo, gora, dol, blisko, daleko??
    Cytat:
    SFE5,5MHz . Tak to to miejsce tylko sprubój z jeden i z drugiej strony filtra (z lewei lub z prawej środek to masa) no i oczywiście +12V
    trzeba przylutować na wejście tego filtra przy rezystorze R2

Moderowany przez _OBCY_:

No Kolego zapracowałeś właśnie na drugie ostrzeżenie. W/g regulaminu pkt. 13. Ostrzeżenie #2.

REKLAMA