logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY KV-14LT1E brak dźwięku - jak ustawić PL/DK zamiast B/G?

V-brake 04 Sty 2006 18:32 2325 6
REKLAMA
  • #1 2146244
    V-brake
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Telewizor zaholowałem z Niemiec za 90Euro ma elegancki obraz ale niema dźwięku coś mi się wydaje że niema funkcj PL/DK tylko B/G .ma polskie menu co należy zrobić i jak żeby grał po polsku porosił bym o schemat ale tu chyba niewolno  no ale może coś na lewo gg 2614409
    poz...
  • REKLAMA
  • #2 2146271
    k.k
    Spec od TV
    Ocena: 54
    Witam
    To jest chassis FE2
    Wejście w tryb serwisowy:
    -wyłączyć TV pilotem do pozycji stby
    -nacisnąć na pilocie po kolei "i" , "5" , "+vol" i "TV"
    wynik TT
    wpisać pilotem 27- system DK
    nacisnąć przicisk "MENU", wyłączyć TV .
    W menu strojenia powinie pokazać się system DK

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2146286
    V-brake
    Poziom 13  
    wyłaczyłem teklewizor iż paliła sie tylko dioda przydusiłem "i" "5" "+VOL" i właczyłem telewizor ON i nic mi się nieudało chyba był bym wdzieczny jeśli można jeszcze prastszym językiem sory ale naprawde niemoge sie połapać .......
  • #4 2146349
    k.k
    Spec od TV
    Nacisnąć po kolei 4 przyciski
    Czwarty przycisk to TV oznaczony znakiem czystego ekranu (_)
    Ponaciśnięciu tego przycisku telewizor powinien się włączyć

Powodzenia
  • REKLAMA
  • #5 2146404
    V-brake
    Poziom 13  
    Narazie jestem tobie bardzo wdzięczny Bo sam bym nie doszedł do tego za Chiny alepokazuja mi się napisy KR TT— (enter tzn dalej )1032(enter tzn dalej ) 0—A I X NORM (enter tzn dalej )WD RGBD--------- pisząć 27 i wchodzać w menu pokazuje mi się Geometry service itd…jak mam wejść system service klikająć ok. nic się nie dzieje

Dodano po 19 [minuty]:

ogulnie bardzo dziękuje udało mi się za twoją pomoca K.K ustawić D/K no ale problem jest inny gdy właczam np jedynke ona gra ale słysze co 3 słowo trzeszczy :(

Dodano po 6 [minuty]:

tak naprawdę to już nic niesłysze system D/K zainstalowany przez przypadek w menu servisowym przydusiłem 24 :( może ma to wpływ na to .......

pozdrawiam serdecznie i dziękuje pardzo za wszelką pomoc ........
  • REKLAMA
  • #6 2146717
    k.k
    Spec od TV
    Proszę spróbować jeszcze raz po napisie TT wpisać 27, następnie wpisać 00 i wyłączyć telewizor.
    Jeszcze raz wejść w tryb serwisowy i po TT wpisać 74, następnie wpisać 00
    i wyłączyć telewizor .Włączyć , w menu strojenia ustawić system DK, wrazie potrzeby dostroić dokładnie po wyłączeniu arcz

Pozdrawiam
  • #7 2146851
    V-brake
    Poziom 13  
    Nie już jest Wszystko ok Naprawdę Dziękuje za pomoc nie mam pojęcia jak mam ci się od wdzięczyć..... Serdecznie pozdrawiam Mateusz

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył telewizora SONY KV-14LT1E sprowadzonego z Niemiec, który miał obraz, ale brakowało dźwięku z powodu ustawionego systemu nadawania B/G zamiast polskiego DK/PL. Rozwiązaniem było wejście w tryb serwisowy chassis FE2 poprzez sekwencję przycisków na pilocie ("i", "5", "+vol", "TV") w stanie standby, a następnie wpisanie kodu 27, który zmienia system na DK. Po ustawieniu systemu DK w menu strojenia dźwięk zaczął działać, choć pojawiły się problemy z trzaskami, które mogły wynikać z przypadkowego wpisania innych kodów serwisowych (np. 24). Dalsze instrukcje obejmowały wpisanie kodów 00 i 74 po wejściu w tryb serwisowy oraz ponowne ustawienie systemu DK i dokładne dostrojenie kanałów. Po tych czynnościach telewizor działał poprawnie z dźwiękiem w systemie DK/PL.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA