Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaka kosiarka elektryczna do 400 m2 ?

Czarx_xC 09 Jul 2015 15:04 3204 3
    Czarx_xC
    Level 9  
    Witam,

Zepsuła mi się kosiarka elektryczna firmy NAC.
    Chcę kupić nową (najchętniej inną niż NAC, bo nie mam dobrych opini na temat tej firmy). Pytanie czy kupować zwykłą najtańszą z marketu czy dołożyć do jakiejś lepszej typu STIGA np. 34E lub 40E.

Mam do koszenia około 400 m. Koszę zazwyczaj raz na dwa tygodnie. Czasami częściej jak szybciej urośnie.

Proszę o porady.
    janszy3643
    Level 29  
    Większość nowych konstrukcji ma silnik szczotkowe, o wiele lepsze są kosiarki z silnikiem indukcyjnym.
    Czarx_xC
    Level 9  
    Proszę o podanie jakiś konkretnych modeli.
    elekrownik1
    Level 11  
    Czarx_xC wrote:
    Witam,

Zepsuła mi się kosiarka elektryczna firmy NAC.
    Chcę kupić nową (najchętniej inną niż NAC, bo nie mam dobrych opini na temat tej firmy). Pytanie czy kupować zwykłą najtańszą z marketu czy dołożyć do jakiejś lepszej typu STIGA np. 34E lub 40E.

Mam do koszenia około 400 m. Koszę zazwyczaj raz na dwa tygodnie. Czasami częściej jak szybciej urośnie.

Proszę o porady.

Zdecydowanie lepiej dołożyć i kupić coś markowego. Stiga będzie ok. Jak chcesz coś lepszego to szukaj kosiarek na silnikach Hondy, Kawasaki. Jak chcesz coś tańszego ale z Austrii i 3 letnią gwarancją, sprawdź ofertę AL-KO. Wiem że mają w ofercie silniki indukcyjne, np. model AL-KO 40 E który ma 1400W. Swego czasu był też model reklamowany jako lekka kosiarka dedykowana kobietom AL-KO Comfort 34 E lady; ona też miała indukcyjny silnik.