logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NC+ brak uprawnień na karcie, czy nowa karta zadziała ze spliterem Clone i Ariva?

Piccollo 10 Lip 2015 09:40 3258 7
REKLAMA
  • #1 14837279
    Piccollo
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Witam

Mam Nc+ puszczony przez spliter Clone na 4 tunery Fergusona (2 x Ariva 250 i 1x Ariva 150 i1 FK-6900).
    Wczoraj wieczorem pojawił się czarny obraz na wszystkich TV ,po próbach restartu i wkładaniu i wyjmowaniu kart ze splitera włożyłem oryginalną kartę NC+ do dekodera i dalej nic. Stąd wniosek że karta padła i trzeba iść ją wymienić.

Teraz pytanie - bo nie mam czasu żeby dokładnie i przegoglować temat - czy nowa karta będzie działać ze spliterem i tunerami ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14837328
    KIEROWCA_VW
    Poziom 35  
    Ocena: 675
    Przy wymianie otrzymasz kartę tego samego rodzaju, będzie działać.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 14837439
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 14837855
    Piccollo
    Poziom 14  
    Tak to były uprawnienia ,po jednym telefonie karta Cyfry zaczęła działać.
    Pojawił się jednak kolejny problem ,tym razem ze spliterem .

Po włożeniu karty abonenckiej do splitera dioda "Ready" nie chce się zapalić na stałe .Zapala się na 2-3 sekundy po czym 2 krótkie mignięcia i spowrotem zapala się na 2-3 sekundy i tak w kółko- wg instrukcji podchodzi to pod uszkodzenie karty abonenckiej ale ta karta po włożeniu jej do tunera działa bez zarzutu.
  • REKLAMA
  • #5 14837866
    _kli_
    Poziom 41  
    Ocena: 1034
    Na chwilę odłącz splitter (z kartą) od zasilania.
  • #6 14838116
    Piccollo
    Poziom 14  
    Resetowanie nie przyniosło poprawy- dalej miga dioda na czerwono sygnalizując niewłaściwą lub uszkodzoną kartę.
    Sytuację rozwiązałem wyciągając z szafy stary spliter przewodowy -który czasem zacinał więc 3 miesiące temu kupiłem Clona który tak na marginesie idealny nie jest i też potrafi zacinać.
    Generalnie problem jest rozwiązany, pozostała zagadka dlaczego nie działa Clone- podejrzewam uszkodzenie serwera w który wkłada się kartę abonencką- gdyby tylko ktoś umiał mi to potwierdzić ze swojego doświadczenia .
  • REKLAMA
  • #7 14847087
    vito007
    Poziom 26  
    Ocena: 214
    A kartę do clone'a wkładasz dobrą stroną?
  • #8 14850990
    Piccollo
    Poziom 14  
    To by było za proste ,sprawdzałem z obu stron i Clone nie działa ale dzięki za zainteresowanie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z kartą NC+ używaną w systemie z splitterem Clone, co skutkowało czarnym obrazem na telewizorach. Po wymianie karty na oryginalną, problem nie ustąpił, co sugerowało uszkodzenie karty. Po skontaktowaniu się z Cyfrą, uprawnienia zostały przywrócone, jednak pojawił się nowy problem z działaniem splittera. Dioda "Ready" na splitterze nie świeciła się prawidłowo, co wskazywało na możliwe uszkodzenie karty. Użytkownik rozwiązał problem, używając starego splittera przewodowego, ale nadal podejrzewał uszkodzenie serwera w splitterze Clone.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA