Dzień dobry, normalnie mam internet przez kabel podłączony do modemu i komputera. Chciałbym ten sygnał podzielić na więcej niż jeden komputer przez router, który mam i podłączam do modemu. Jak zrobić wifi i jak zakodować tę sieć hasłem, jakie ustawienia w komputerze trzeba zrobić? Nazwa dwóch urządzeń do wifi istniejących razem to D-Link DWL-2000AP+, a drugi to Asus RX3041. Bardzo proszę o pomoc, z góry bardzo dziękuje Tomek
A jak ma być połączony router z modemem? Bo router z komputerem połączyłem poprzez port WAN i nie wykrył żadnej sieci, tylko było default z wykrzyknikiem. Chodzi o to jak połączyć ten router z modemem, router jest złożony z dwóch osobnych urządzeń, jeden z antenka i portem LAN, a drugie urządzenie z portami LAN i jednym portem WAN. Urządzenia te są takie jak napisałem na samym początku w pierwszej mojej wiadomości, natomiast modem ma porty LAN i inne wejścia, które wychodzą do podłączeń w ścianie. Pozdrawiam.
Posty scaliłem, przenoszę do właściwego działu na Forum. [dt1]
A jak ma być połączony router z modemem? Bo router z komputerem połączyłem poprzez port WAN i nie wykrył żadnej sieci, tylko było default z wykrzyknikiem. Chodzi o to jak połączyć ten router z modemem, router jest złożony z dwóch osobnych urządzeń, jeden z antenka i portem LAN, a drugie urządzenie z portami LAN i jednym portem WAN. Urządzenia te są takie jak napisałem na samym początku w pierwszej mojej wiadomości, natomiast modem ma porty LAN i inne wejścia, które wychodzą do podłączeń w ścianie. Pozdrawiam.
Posty scaliłem, przenoszę do właściwego działu na Forum. [dt1]