logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak złożyć włącznik FA4-12/2BD w szlifierce Verto? Problemy ze sprężynkami

fipomat 16 Lip 2015 00:34 10602 2
REKLAMA
  • #1 14851738
    fipomat
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Witam wszystkich,

problem wydaje się być błachy ale brak mi już pomysłów jak złożyć ten cholerny włącznik. Chciałem zmienić kabel w szlifierce i ponieważ nie zauważyłem śrubek od odkręcania kabli rozkręciłem cały włącznik teraz nie mam pojęcia jak ulokować dwie sprężynki odpowiadające za jego działanie. Typ włącznika to FA4-12/2BD. Jest to włącznik z blokadą która uniemożliwia przypadkowe włączenie urządzenia. Może ktoś zna zasadę działania i pomoże mi z tym problemem. Poniżej zamieszczam zdjęcie podzespołów (niczego na 100% nie brakuje). Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14851768
    niewolno2
    Poziom 40  
    Ocena: 1255
    Coś mi się wydaje, że te sprężyny powinny być w tych miejscach.

• #3 14851797
    fipomat
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Dziękuje kolego niewolno2 włącznik już działa...:) moja koncepcja też była taka jednak bardzo ciężko złożyć te sprężynki wewnątrz ja próbowałem wcześniej 3h bezskutecznie stąd ten post. Później próbowałem na wyjętym wkładzie czarnej części i tutaj bez problemu mogłem włożyć sprężynki jednak próba złożenia wszystkiego w całość była niemożliwa ze względu na blaszkę czerwonego guzika którą trzeba umieścić w środku formy. Rozszerzenie formy powodowało wystrzał sprężynek w kosmos:p

Dla potomnych sposób który sprawdził się u mnie:

Odwiert na szerokość trzech wierteł w spodzie obudowy stycznika skręcenie wszytskich elementów stycznika oprócz sprężynek i włożenie ich za pomocą śrubokręta od dołu następnie wszystko zostało zaklejone taśmą:) Na razie działa...

Dziękuje za zainteresowanie tematem i utwierdzenie mnie przy prawidłowym rozumowaniu...:)
REKLAMA