Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Antynapad w Anakonda AR7...

iti2 31 May 2005 20:42 3539 4
    iti2
    Level 11  
    Jak wyłączyć antynapad w alarmie Anakonda AR7 1z firmy Altim. Czy to jest wykonalne. W opisach jest schemat tego alarmu ale niema nic o programowaniu, pisałem maila do producenta ale chyba nie są zainteresowani udzieleniem takiej informacji :), (grunt to dbać o klienta, bo zadowolony klient przyprowadzi dziesięciu następnych, a niezadowolony...................jedenastu wyśle gdzie indziej).
    Dobra za bardzo się rozczuliłem, a tak apropo czy może zainstalować jakiś układzik autoryzujący zamiast tego przycisku bo fura licha a antynapad -to trochę jak nawigacja w ciągniku :). Za wszystkie rady dziękuje.
    wawejek
    Level 10  
    prześlij mi schemat tego alarmu coś wymyśle
    ultragraf
    Level 16  
    Czy ten temat dalej aktualny? Mogę pomóc.
    dario_it
    Level 1  
    Ten sam model alarmu ostatnio mi zwariował.Przy otwartych drzwiach alarm wyje, nie mogę go wyłączyć z pilota a programowanie pilota nic nie daje.Teraz centralka leży na stole podpięta do zasilania bez żadnych czujników i zaraz po podaniu zasilania zaczyna pykać przekaźnik i dioda świeci.Po jakiejś chwili przestaje działać przekaźnik (alarm) i centralka jest na czuwaniu (tylko dioda mruga).Zwarcie do masy czujki uruchamia alarm i problem, dalej nie mogę wyłączyć z pilota.Programowałem piloty i nie pomaga, radiówka w centralce działa (+ 5 volt i naciskanie przycisku pilota daje impuls około 2-3V dioda przgasa) .Teraz jestem w kropce czy centralka jest uszkodzona czy jest włączona jakaś funkcja.Niestety wiem tylko jak zaprogramować pilota i zwracam się z prośbą o jakieś instrukcje, schemat serwisowy centralki lub jakąkolwiek pomoc.Z góry dzięki i gorące pozdro dla wszystkich forumowiczów.
    popciu
    Level 12  
    Witam!!!
    Być może alarm wykonał pełny cykl antynapadu i żeby go dezaktywować trzeba naciśnąć ukryty wyłącznik i przycisk pilota, w wyższych modelach 1z/t była możliwośc zaprogramowania utrudnionego antynapadu-rozbrojenie drugim pilotem lub PINem za pomocą ukrytego przycisku.
    Natomiast programowanie pilotów we wszystkich podobnie tylko jeden warunek-WYŁĄCZONY ALARM.Przy otwartych drzwiach nacisnąć ukryty wyłącznik na 15 sekund, potwierdzone dłuższym piknięciem syreny(lub buzerem) , potem ilość piknięć informuje ile pilotów zaprogramowanych, wciśnięcie przycisku dowolnego pilota kasuje inne wpiseje aktualnego, potem dopisujemy kolejne, zatwierdzamy szystko ukrytym wyłacznikiem.Powodzenia