logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opóźniony dźwięk w słuchawkach bezprzewodowych

marcin1025 27 Lip 2015 15:07 15876 2
REKLAMA
  • #1 14878947
    marcin1025
    Poziom 8  
    Ocena: 15
    Posiadam słuchawki bezprzewodowe na bluetooth firmy op3n dott połączone ze sobą z adapterem bluetooth Quer.
    Dźwięk jest opóźniony gdy mp strzele z pistoletu w GTA 4 dzwięk jest po kilku sekundach.Podczas zwykłego słuchania muzyki nie ma tego problemu.Słuchawki grają tak jak należy.
    Czy to może być wina adapteru który jest w wersji bluetooth 2.0 a słuchawki potrzebują bluetooth 4.0?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14879336
    Kiermasz
    Poziom 23  
    Ocena: 190
    To raczej normalne przy protokole A2DP (Stereo/Mono wysokiej jakości). Tablet/komórka zachowują się podobnie.
    Moje słuchawki bluetooth zachowują się identycznie. Jednakże, również mam stary moduł w wersji v2.01 i czas opóźnienia nie przekracza 250ms.
    Może mieć to też związek z obłożeniem magistrali USB, jednak to tylko moje przypuszczenie.
    Z tego też powodu gram sobie na przyzwoitych słuchawkach AKG+Karta PCI creativa+KXdriver.
    Zaś do bluetooth (A ma znacznie większe możliwości) polecam http://sourceforge.net/projects/equalizerapo/ celem poprawienia brzmienia (nie czasów).
    Jest bardzo kłopotliwy w konfiguracji dla niedoświadczonego użytkownika. Jednak, ktoś, kto pamięta czasy w95/98 spokojnie sobie poradzi.
  • #3 14879625
    marcin1025
    Poziom 8  
    Ocena: 15
    Aha ok.
    Problem się sam jakoś naprawił bo dźwięk nie jest tak opóźniony jak był jeszcze kilka godzin temu.
REKLAMA