logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z jakością dźwięku - Adapter Bluetooth oraz słuchawki bezprzewodowe

lena91 05 Wrz 2021 13:51 1470 4
REKLAMA
  • #1 19596417
    lena91
    Poziom 5  
    Ocena: 8
    Mam problem z adapterem bluetooth tp-link 4.0 taki, że słuchawki działają wszystko ok tylko dźwięk jest tragiczny - jak w starym radiu (dźwięk słowa są niewyraźne, brak basu i wgl czystości dźwięku) dotyczy sparowania z komputerem w ktorym padlo mi bluetooth stad ten adapter. Jesli używam słuchawek na telefonie to działaja idelanie dzwiek jest swietny bas i wyraźnie słychac słowa piosenki. Sluchawki to Xiaomi Mi True Wireless Earbuds. Nie wiem teraz czy to odsylac czy co. W menagerze aktualizowalam wszystko co jest pod urządzeniem bluetooth ale nic z tego. ;/
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19596681
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2340
    Panel sterowania -> dźwięk zobacz czy nie masz dwóch urządzeń (słuchawki i zestaw głośnomówiący), jak np. widać na tym zrzucie:

• REKLAMA
  • #3 19596861
    Gelip
    Poziom 36  
    Ocena: 607
    lena91 napisał:
    W menagerze aktualizowalam wszystko co jest pod urządzeniem bluetooth ale nic z tego. ;/

Kiedyś na laptopie z wbudowanym BT miałem sterownik BT i wszystkie usługi dźwiękowe działały OK - jakość dźwięku super. Później instalowałem inny sterownik BT i od razu zauważyłem iż jakość dźwięku w BT się pogorszyła także to może zależeć od wersji sterownika. Nie zawsze nowsza wersja sterownika jest lepsza.
  • REKLAMA
  • #4 19597013
    lena91
    Poziom 5  
    Ocena: 8
    sylweksylwina napisał:
    Panel sterowania -> dźwięk zobacz czy nie masz dwóch urządzeń (słuchawki i zestaw głośnomówiący), jak np. widać na tym zrzucie:

Jejku dziekuje weszłam w te opcje były dwie wersje tych słuchawek wzielam stereo i działa jak trzeba. Jak dobrze, że są tacy ludzie w internecie ! Dzięki!!!! <3

• #5 19597022
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2340
    To super, dla informacji druga pozycja to zestaw głośnomówiący z odpowiadającym mikrofonem w zakładce nagrywanie. Raczej do przeznaczenia do komunikatorów głosowych - stąd niska jakość dźwięku - przeznaczona głównie do rozmów.

Jak udało się rozwiązać problem to temat zamykam.
REKLAMA