logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zasilacz 12V DC wybrać do programatora czujek bez danych znamionowych?

emylo 29 Lip 2015 20:52 603 5
REKLAMA
  • #1 14885062
    emylo
    Poziom 11  
    Witam.
    Spalił mi się zasilacz i muszę sprawić nowy. Czy ten z aukcji będzie dobry? Niestety nie mam znamionówki urządzenia do którego on będzie

Jaki zasilacz 12V DC wybrać do programatora czujek bez danych znamionowych?

Moderowany przez Mirek Z.:

Zabroniony link do aukcji usunąłem. https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php - p.3.1.18.
    Kiedy kolega czytał regulamin forum?

• REKLAMA
  • #2 14885088
    pawel16150
    Poziom 30  
    Ocena: 640
    A co ma być zasilane?Jakie urządzenie?
  • REKLAMA
  • #3 14885112
    emylo
    Poziom 11  
    Przyrzàd serwisowy 801AP

Coś w ten deseń, jest to programator do czujek zettler
  • REKLAMA
  • #4 14885122
    mariann
    Poziom 39  
    Ocena: 646
    Witam
    Zasilacz, który masz uszkodzony jest to prawdopodobnie zasilacz impulsowy, którego napięcie wyjściowe jest stabilizowane i trzyma się cały czas bardzo blisko 12V. Natomiast zasilacz z aukcji, to zasilacz który jest bez stabilizatora. Na jego wyjściu bez obciążenia, może być napięcie nawet 16V. Dopiero obciążenie go (zasilacza) prądem 1A powoduje, że na jego wyjściu jest napięcie ok. 12V. Obciążenie wyjścia mniejszym prądem niż 1A, powoduje że napięcie może wynosić 14V.
    Nie wiem do jakiego urządzenia jest Ci potrzebny ten zasilacz. Jeśli to urządzenie pobiera ciągle prąd bliski 1A, lub ma w sobie jaki stabilizator, to ten zasilacz z aukcji by się nadał.
    W przeciwnym wypadku odradzam. Ale może napiszesz co to za urządzenie?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 14885184
    mariann
    Poziom 39  
    Ocena: 646
    emylo napisał:

Tak. Ten jest stabilizowany.

Jeśli pamiętasz, że poprzedni zasilacz grzał się bardzo, to teraz możesz kupić zasilacz o większej wydajności prądowej. Jak jego temperatura była w normie, to taki wystarczy.
    Pozdrawiam
REKLAMA