logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei 173u-2 i Aero2- spadła jakość połączeń

Starszy-Pan 31 Lip 2015 21:47 867 2
REKLAMA
  • #1 14890090
    Starszy-Pan
    Poziom 9  
    Do tej pory używałem modemu HUAWEI 173u-2 korzystając z Aero2 i nie narzekałem. Od czasu kiedy Aero2 wprowadziło możliwość płatnego korzystania z tzw. mini-pakietów jakość połączeń dramatycznie spadła, to znaczy uzyskuję połączenie na dobrych parametrach, a następnie połączenie 'zdycha' - ładowanie, pobieranie bliskie O kbps. Skontaktowałem się z biurem obsługi i otrzymałem informację, że... posługuję się urządzeniem niezgodnym z regulaminem, bo mój modem ma prędkość pobierania 7,2 Mbps, a powinien co najmniej 14 Mbps i muszę urządzenie zmienić! Czy Państwo korzystający do tej pory z HUAWEI 173u-2 macie podobne problemy? Jeśli muszę zmienić, to jakie urządzenie polecacie? (mam słabe rozeznanie w tej branży...:-()
  • REKLAMA
  • #2 14890119
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2082
    Bzury mówią, po co modem 14Mbps jak transfer i tak masz max 512kb, pewnie coś sami spowalniają aby kupować te pakiety a urządzenie jest dobre i jak najbardziej kompatybilne.
  • #3 15252652
    witel
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Chyba znalazłem rozwiązanie. Zauważyłem, że jak słucham radia internetowego, to nie mam problemów z zanikiem transferu. Widocznie ciągle musi trwać jakieś pobieranie. Jeśli są przerwy, to modem przełącza się między HSDPA a HSUPA i wtedy transfer zwisa. Można temu zaradzić na stałe, wyłączając HSUPA za pomocą komendy AT
    at^hspa=1
    To ustawi hsdpa=1 a hsupa=0
    Uwaga: wyłączenie HSUPA (Uplink - wysyłanie) obniży upload. HSDPA (Downlink - pobieranie) zostawiamy włączone.
REKLAMA