logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WD3200BEVT - Jak odzyskać dane z uszkodzonej partycji z błędem CRC?

aren 10 Sie 2015 08:42 678 3
REKLAMA
  • #1 14910421
    aren
    Poziom 28  
    Ocena: 46
    Witajcie.
    Przytrafiła mi się niemiła sytuacja. Nie mogłem wczoraj uruchomić komputera. Udało się zdiagnozować, że odpowiedzialny za to jest dysk. Mam go podzielonego na 5 partycji i po podpięciu go pod kieszeń usb okazuje się, że nie mam dostępu do najważniejszej dla mnie partycji. Pojawia się bład CRC i windows chce go formatować.

Chciałbym odzyskać z niego zdjęcia a potem mogę taki dysk wyrzucić. Pomożecie ?

Na początek wstawiam zrzut smarta.

WD3200BEVT - Jak odzyskać dane z uszkodzonej partycji z błędem CRC?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14910447
    aren
    Poziom 28  
    Ocena: 46
    Mimo, że jest to dysk zamontowany w laptopie, to laptop od 3 lat jest nieruszany z miejsca. Czy taki stan tego dysku wynika z jego wieku ? Komputer ma 5 lat i ostatnio jest rzadko używany. Jaka jest szansa na odzyskanie z niego danych ?
  • #4 14910541
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Mogłeś mieć po prostu pecha - czasem dyski padają nawet jak są dobrze traktowane.

Dane, które znalazły się na uszkodzonym obszarze są nie do odczytania, natomiast nie wiemy które to są. To się okaże. Można założyć jednak że niemal wszystkie dane uda się odzyskać.
REKLAMA