Dzień dobry.
Posiadam telefoniczny układ sekretarsko-dyrektorski o nazwie "Telkom Telos ADYS2/2LM". W zestawie są dwa aparaty telefoniczne (wraz z puszkami) oraz zasilacz sieciowy, z przewodem zasilającym, zakończonym dwoma stykami (zdjęcie w załączniku).
Chciałbym zapytać: w jaki sposób połączyć ze sobą oba aparaty, tak, by można było wykonywać połączenia wewnętrzne między nimi, a także, jak podłączyć je do jednego wyjścia "na miasto".
Żadnych dodatkowych przewodów w zestawie nie ma, więc domyślam się, że musiałbym je dosztukować.
Proszę więc o radę, jak to zrobić. Szczególnie zastanawia mnie ww. końcówka przewodu zasilającego (od zasilacza ZS-24 (24V, 0,5A)). Do której puszki ją podłączyć (każdy aparat ma własną)?
Dodam, że wydaje mi się, iż jeden z tych aparatów jest bardziej "dyrektorski", a drugi bardziej "sekretarski", ponieważ jeden posiada mały przełącznik z boku obudowy, a do tego w środku, na płytce jest zamontowanych dużo więcej komponentów elektronicznych.
Do wpisu załączam zdjęcia: jednego z aparatów, wnętrza puszki (wraz ze schematem na wewnętrznej stronie obudowy) oraz wspominanych końcówek przewodu zasilającego.
Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.
Gdyby ktoś dysponował schematem, instrukcją, prospektem lub czymś podobnym, również będzie mi bardzo miło, jeżeli zamieści.
Trzeba ratować zabytki techniki, szczególnie te działające i prezentujące wartość użytkową.