logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zelmer - Zmywarka zelmer uruchamia się i przerywa pracę

cordoba_2004 21 Sie 2015 09:20 5646 2
REKLAMA
  • #1 14936578
    cordoba_2004
    Poziom 27  
    Ocena: 361
    Witam

Mam problem ze zmywarką Zelmer - przepraszam ale nie mam dokumentacji a nie widać nigdzie tabliczki znamionowej dlatego nie jestem w stanie podać dokładnych oznaczeń typu i modelu.
    Zmywarka się uruchamia po czym słychać pompę wodną
    a następnie jest przerwa w pracy i mruga kontrolka od wybranego programu mycia. I tak w kółko...
    Proszę o podpowiedź czym może być spowodowane takie zachowanie zmywarki ?
    - zepsuty elektrozawór na wężu?
    - zepsuty programator?
    - zatkany zbiornik ten brązowy widoczny na zdjęciach ? Czy ten brązowy osad w zbiorniku jest prawidłowy ?

Jakieś inne pomysły macie co sprawdzić ? Na co zwrócić uwagę?

Zelmer - Zmywarka zelmer uruchamia się i przerywa pracę Zelmer - Zmywarka zelmer uruchamia się i przerywa pracę Zelmer - Zmywarka zelmer uruchamia się i przerywa pracę Zelmer - Zmywarka zelmer uruchamia się i przerywa pracę Zelmer - Zmywarka zelmer uruchamia się i przerywa pracę Zelmer - Zmywarka zelmer uruchamia się i przerywa pracę
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14938579
    definitus
    Poziom 15  
    Ocena: 77
    Dzień dobry. Instrukcja servisowa zmywarek Zelmer (TYP: ZZW6031XE ,ZZS6031XE,
    ZZS7051XL). Mogą stać się przydatne...
    Załączniki:
    • zzw_6031xe_zzs_6031xe_zzs7051xl_wyd_2_06_2013.pdf (1.17 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 14938885
    cordoba_2004
    Poziom 27  
    Ocena: 361
    Bardzo serdecznie dziękuję za instrukcję , którą analizuję obecnie.
    A według waszej opinii gdzie szukać przyczyny czego się czepić ?

Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

Sprawdziłem fizycznie i podczas startu zmywarki nie widać aby włączał się elektrozawór na wężu doprowadzającym wodę.
    Napięcie dochodzące do elektrozaworu to 35V po włączeniu zmywarki, potem pompa niby pracuje ale jakby na sucho ( nie pompuje wody) następnie na elektrozaworze pojawia się 220V i zmywarka kończy pracę ?

Czy to awaria elektrozaworu ? czy można ominąć elektrozawór?
REKLAMA