logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy program do tworzenia stron bez znajomości HTML?

Mody 03 Cze 2005 12:23 1742 14
REKLAMA
  • #1 1546925
    Mody
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Jeszcze nigdy nie tworzyłem stronki w html no może raz w wordzie ale on dodaje tyle niepotrzebnego syfu. Jaki programa polecacie aby stworzyc strone bez znajomości html'a ????

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1546948
    aren
    Poziom 28  
    Ocena: 46
    Frontpage, pajaczek, zajaczek, notatnik :)
  • REKLAMA
  • #4 1547135
    Mody
    Poziom 25  
    Czy dla nvu jest jakaś nakładka aby był po polsku ????

Dodano po 49 [minuty]:

Szukam programu który miał by kreator stworzenia stron podobny do word ;)
  • REKLAMA
  • #5 1547337
    wddf
    Poziom 18  
    ja kożystam z EdHTML, dotychczas głównie bazowałem na edytorach typu FrontPage, ale po dłuższym namyśle i chęci nauczenia się HTMLa, postawiłem na ten program (pierwszy jaki znalazłem gdzieś na stronce) i nieżałuje, do nauki naprawdę dobry ma wbudowane kreatory pomagające początkującym i nietylko, help zawiera kurs HTML, java, php, coś o stylach, możliwości są duże,
  • #6 1547394
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Tworzyć strony w html-u bez znajomości html-a jest dość cyrkowym postawieniem zagadnienia. Oczywiście, że możesz to zrobić chociażby przy pomocy Frontpage'a. Tyle tylko, że jakość strony jest taka sobie. Troche mi to przypomina pisanie programów w C++ bez nauki programowania w C++. Są oczywiście generatory kodu, tylko że potem uzytkownicy takiego program bardzo narzekają na szybkość działania, zużywanie zasobów komputera, itp.
  • #7 1548152
    Mody
    Poziom 25  
    Jakie są programy do robienia forum dyskusyjnego????
  • #8 1548158
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Mody napisał:
    Jakie są programy do robienia forum dyskusyjnego????

Nie ma takich, trzeba znać php i my sql :P
  • REKLAMA
  • #9 1548201
    elpiko
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Możesz pobrać i zainstalować phpbb.
  • #13 1549365
    Mody
    Poziom 25  
    Skąd można ściągnąc nvu po polsku ????

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru najlepszego programu do tworzenia stron internetowych bez znajomości HTML. Polecano m.in. Microsoft FrontPage, EdHTML oraz darmowy, open source'owy Nvu, który jest dostępny w polskiej wersji językowej i posiada funkcje kreatora stron podobne do Worda. EdHTML wyróżnia się wbudowanymi kreatorami i materiałami edukacyjnymi do nauki HTML, Java, PHP oraz CSS. Zwrócono uwagę, że tworzenie stron bez podstawowej wiedzy HTML może skutkować niską jakością kodu i problemami z wydajnością. Wątek dodatkowo poruszał temat tworzenia forów dyskusyjnych, gdzie rekomendowano użycie gotowych rozwiązań takich jak phpBB, wymagających jednak podstawowej znajomości PHP i MySQL. Pojawiły się także pytania o instalację i konfigurację forum z gotowych skryptów, w tym problemy z plikami konfiguracyjnymi (config.php zamiast config.cfg).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA