logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vw passat b6 2.0tdi 170KM bmr - Kopci dymi na biało czsem buja silnikem

87kamil 27 Sie 2015 12:30 11292 3
REKLAMA
  • #1 14950840
    87kamil
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Witam mam problem z dymieniem passata b6 2.0 tdi 170km bmr na bialo raczej na niskich obrotach dodam tylko ze oleju plynu nie bierze filtra dpf nie posiada jest usuniety programowo w 2013r byly wymienione wszystkie pompowtryskiwacze w serwisie na nowe

Zastanawiam sie czy może byc to wina zle ustawiongo rozrządu ew klapy kolektora ssaczego ponieważ przy odpaleniu i przegazowaniu gruszka sterująca klapami nie chodzi moze ktos miał podobny problem i coś podpowie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14951738
    Jarzab M
    Poziom 17  
    Ocena: 78
    A jaki zapach tych białych spalin? Gryzący?
    Bo miałem taki przypadek, że trzeba było uszczelnić pompowtryski (frezowanie gniazd + zestawy uszczelek).
  • REKLAMA
  • #3 14952092
    87kamil
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Jarzab M napisał:
    A jaki zapach tych białych spalin? Gryzący?
    Bo miałem taki przypadek, że trzeba było uszczelnić pompowtryski (frezowanie gniazd + zestawy uszczelek).

Właśnie taki drażniący zapach. Mógłbyś napisać coś więcej o tym frezowaniu? To poważna robota? Jak to można zdiagnozować? Będzie np. duże ciśnienie w silniku?
  • Pomocny post
    #4 14954127
    Jarzab M
    Poziom 17  
    Ocena: 78
    U mnie działo się tak głównie na zimnym silniku. W kompie niby wszystkie parametry były ok, ale po odpaleniu kopcił na biało i się telepał. Zapach spalin był taki, że łzy z oczu leciały. Po konsultacji z znajomym zakładem zajmującym się układami wtryskowymi oddałem im auto. W naprawie chodzi o wyrównanie gniazd pompowtryskiwaczy i uszczelniania wszystkiego.
REKLAMA