logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pendrive Corsair Flash Voyager 32GB - widoczny, ale pokazuje 0 bajtów, jak naprawić?

Tomatomato 30 Sie 2015 01:11 2766 11
REKLAMA
  • #1 14957193
    Tomatomato
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Witam.

Mam problem z w/w penem. Uszkodził mi się podczas normalnej pracy, tzn podczas kopiowania plików z komputera. Jest widoczny w systemie Windows, ale jak biorę Właściwości to mam 0 bajtów. Załączam screeny do pomocy. Czy można go jeszcze jakoś odratować czy już kaplica?

Pendrive Corsair Flash Voyager 32GB - widoczny, ale pokazuje 0 bajtów, jak naprawić? Pendrive Corsair Flash Voyager 32GB - widoczny, ale pokazuje 0 bajtów, jak naprawić? Pendrive Corsair Flash Voyager 32GB - widoczny, ale pokazuje 0 bajtów, jak naprawić? Pendrive Corsair Flash Voyager 32GB - widoczny, ale pokazuje 0 bajtów, jak naprawić?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14957380
    lukikacz1998
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Sprubuj użyć programu do naprawy pendrive'a. Powinno pomóc.
  • REKLAMA
  • #4 14958465
    Tomatomato
    Poziom 9  
    Witam.

Daniel90090: próbowałem tak i niestety:

1. Diskpart - nie widzi pena mimo, że w systemie jest widoczny, ale nie da się na niego wejść.
    2. HP USB Disk Storage Format Tool - pokazuje pena jako Generic USB Flash Drive 1.00 (0MB). Po wsiśnięciu Format disk otrzymuję komunikat: A volume label is required to format a disk.
    3. FlashBoot 2.3 - widzi, ale nie chce sformatować pena, bo pisze, że pojemność dysku powinna nie być mniejsza niż 180kB.
    4. MiniTool Partition Wizard Free 9.1 - widzi pena, formatuje, ustawia partycje, ale i tak pokazuje, że ma 78kB.

Pendrive Corsair Flash Voyager 32GB - widoczny, ale pokazuje 0 bajtów, jak naprawić?

Nie zależy mi na danych, które tam były, tylko przywróceniu pena do normalnej używalności i pojemności 32GB. Aha, dioda, która powinna się świecić na niebiesko w ogóle nie świeci.

lukikacz1998: o jakim konkretnie programie mówisz?
  • #5 14958613
    lukikacz1998
    Poziom 10  
    Spróbuj może hdat2
  • #6 14958658
    Tomatomato
    Poziom 9  
    Niestety program hdat2 także nie daje rady. Pokazuje mi listę 21 urządzeń, które są i były podpinane kiedyś do mojego kompa, ale nie ma tam niczego, co by przypominało z nazwy czy z pojemności mojego pena.
  • REKLAMA
  • #7 14958794
    lukikacz1998
    Poziom 10  
    Gdy mialem podobny przypadek sformatowałem swojego pena przy instalacji. windowsa. wiec wg mnie powinieneś znaleźć jakiegoś starego hd i prubować może coś da
  • #8 14958816
    Tomatomato
    Poziom 9  
    Przy instalacji? Przecież to żadna różnica czy przy instalacji czy na gotowym systemie... No, ale spróbuję.
    Dodam, że pod Ubuntu pen jest w ogóle niewykrywany.
  • #9 14958829
    lukikacz1998
    Poziom 10  
    ale przy instalacji. przed wgraniem plików systemowych masz menu formatowania i tworzenia partycji w oknie powinno ci.wyświetlić hd oraz twojego pen
  • #10 14959634
    Tomatomato
    Poziom 9  
    Niestety ten sposób też jest niedobry:

1. BIOS przy bootowaniu widzi pena jako Generic USB.
    2. Instalator WinXP pokauje ten pena jako:
    Dysk 1MB podłączony do disk [MBR]
    D: Partycja [nieznana]

Usunąłem starą partycję instalatorem. Przy próbie utworzenia nowej miałem zapytanie o wielkość tej partycji do wyboru z 1MB pojemności. Jakąkolwiek wartość wpisywałem: 0MB, 1MB, 32GB, itp, to instalator nie chciał przyjąć żadnej, nawet defaultowej i się natrzymywał na tym kroku. Nie udało się nic zrobić z tym penem i jest gorzej niż było. Windows go już nie widzi w Moim komputerze, tylko widnieje w Bezpiecznym usuwaniu sprzętu. Niestety MiniTool Partition nie chce ustawić partycji ani go sformatować.
  • #11 14960796
    lukikacz1998
    Poziom 10  
    Nie mam wiecej rad. Prawdopodobnie pendrive jest do wywalenia. Możesz jeszcze spróbować oddać go do jakiejś.firmy zajmującej się naprawą
  • #12 15591809
    Tomatomato
    Poziom 9  
    No trudno. Pen wylądował w koszu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z pendrive'em Corsair Flash Voyager 32GB, który po uszkodzeniu podczas kopiowania plików jest widoczny w systemie Windows, ale pokazuje 0 bajtów. Próby naprawy obejmowały użycie różnych programów, takich jak Diskpart, HP USB Disk Storage Format Tool, FlashBoot oraz MiniTool Partition Wizard, jednak żaden z nich nie przywrócił pełnej pojemności urządzenia. Użytkownik zauważył, że dioda LED nie świeci, a pendrive jest widoczny jako Generic USB w BIOSie. Ostatecznie, po wielu nieudanych próbach, użytkownik zdecydował się na wyrzucenie urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA