logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak w Javie zasymulować naciśnięcie klawisza i wpisanie tekstu?

mlodyprzemas 03 Cze 2005 22:29 2018 7
REKLAMA
  • #1 1548443
    mlodyprzemas
    Poziom 10  
    Chciałbym napisać program który symuluje naciśnięcie guzika na klawiaturze i wpisuje link w wyszukiwarce. Czy ktoś wie jak to zrobić? Proszę o pomoc :D :P :o
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1551150
    stepowicz
    Poziom 17  
    mlodyprzemas napisał:
    Chciałbym napisać program który symuluje naciśnięcie guzika na klawiaturze i wpisuje link w wyszukiwarce. Czy ktoś wie jak to zrobić? Proszę o pomoc :D :P :o

java.awt.Robot
  • REKLAMA
  • #3 1558472
    mlodyprzemas
    Poziom 10  
    Mam tylko jeszcze jeden problem. Mianwicie wiem jak pisać pojedyncze litery ale teraz chcę żeby mój program odczytywał plik txt. i wpisywał na sztucznej klawiaturze poszczegulne linijki tekstu. Czy da się to zrobić? Proszę o pomoc :D :) :P
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1558830
    stepowicz
    Poziom 17  
    mlodyprzemas napisał:
    Mam tylko jeszcze jeden problem. Mianwicie wiem jak pisać pojedyncze litery ale teraz chcę żeby mój program odczytywał plik txt. i wpisywał na sztucznej klawiaturze poszczegulne linijki tekstu. Czy da się to zrobić? Proszę o pomoc :D :) :P

Tak, mozna to wykonac., trzeba tylko wiedziec jak wczytac znaki z pliku.
    Sciągnij sobie Thinking in Java 2rd lub 3rd Edition (jest za darmo)
    http://www.mindview.net/Books
    http://www.gdzie.pl/mindview/
    Spójrz w rodział The Java I/O System i podrodział
    Typical uses of I/O streams.
  • REKLAMA
  • #5 1563345
    mlodyprzemas
    Poziom 10  
    Mam tylko jeszcze jeden problemik. Mianowicie jak kod mają takie znaki jak:
    [ , . / ] = - \ `. Czy ktoś może wie coś o tym?
  • Pomocny post
    #6 1563403
    stepowicz
    Poziom 17  
    KeyEvent.VK_COLON
    KeyEvent.VK_COMMA
    KeyEvent.VK_BACK_SLASH
    itd..
  • #7 1563902
    mlodyprzemas
    Poziom 10  
    Dzięki a wiesz z kąd wziąść jakąś listę tych wszystkich kodów?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy symulacji naciśnięć klawiszy i wpisywania tekstu w Javie, szczególnie w kontekście automatycznego wpisywania linków w przeglądarce. Podstawowym rozwiązaniem jest wykorzystanie klasy java.awt.Robot, która umożliwia generowanie zdarzeń klawiatury. Aby program mógł odczytywać i wpisywać tekst z pliku tekstowego, konieczne jest użycie mechanizmów wejścia/wyjścia (I/O) w Javie, np. strumieni znakowych opisanych w książce "Thinking in Java". Problematyka obejmuje także obsługę znaków specjalnych takich jak [, . / ] = - `, które można symulować za pomocą odpowiednich stałych z klasy KeyEvent, np. KeyEvent.VK_COMMA czy KeyEvent.VK_BACK_SLASH. Lista wszystkich kodów klawiszy jest dostępna w dokumentacji API Javy oraz w pliku źródłowym src.zip dołączonym do JDK 5.0, który można przeglądać w środowisku Eclipse lub online na stronie Oracle.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA