logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop nie wyświetla obrazu na monitorze zewnętrznym po podłączeniu dysku USB

zwirzyk 05 Wrz 2015 10:08 3186 5
REKLAMA
  • #1 14972215
    zwirzyk
    Poziom 10  
    Ocena: 28
    Witam.
    I znowu muszę prosić o pomoc.Jak już w poprzednich postach pisałem, po zepsutym stacjonarnym pozostał dobry monitor,kamerka,głośniki.Postanowiłem dla poprawy komfortu przeglądania stron i innego podłączyć monitor do laptopa za pomocą HDMI>Vega.Podpiąłem też kamerkę i głośniki za pomocą przejściówki do hybrydowego gniazda słuchawkowego.W pierwszym momencie wszystko się uruchomiło po skonfigurowaniu ustawień w laptopie. Był duży obraz, działała kamerka i był głos z głośnika.Na dysku zewnętrznym mam zapisane dane z zepsutego stacjonarnego i od czasu do czasu pracuję na tych danych. Wczoraj podpiąłem dysk do usb i wydaje mi się że w tym momencie przestał działać monitor zewnętrzny.Na ustawieniach w laptopie "widzi "on monitor zewnętrzny, ale obrazu nie przekazuje.Próbowałem funkcją Fn+F1 ale nie pomaga Dodam, że odnoszę wrażenie jak by po włączeniu laptop się dłużej otwierał.Osoby posiadające wiedzę proszę o podpowiedź co zrobić aby przywrócić poprzednią sprawność monitora zewnętrznego. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14972227
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2099
    zwirzyk napisał:
    podpiąłem dysk do usb i wydaje mi się że w tym momencie przestał działać monitor zewnętrzny

Czy masz obraz na matrycy laptopa ?
    Czy po odłączeniu dysku dalej jest taka sama sytuacja ?
    Warto podać model laptopa.
  • REKLAMA
  • #3 14972249
    elktr_infrm
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    Żeby uniknąć kombinacji, najlepiej by było jakbyś sprawdził czy z laptopa wychodzi sygnał bez używania konwertera HDMI-VGA, i to samo z monitorem tj. podpiąć go do innego źródła sygnału bez użycia konwertera.
  • REKLAMA
  • #4 14972316
    zwirzyk
    Poziom 10  
    Po odłączenia dysku zew. obraz na monitorze zew. się nie wyświetla.
    Na ekranie laptopa jest obraz normalny i po podłączeniu dysku obraz zawartości dysku jest.
    Model laptopa DEEL inspirion 15.
  • REKLAMA
  • #5 14972342
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2099
    Laptop posiada wyjścia HDMI i VGA podłącz się do monitora pomijając konwerter.
    Czy po uruchomieniu monitora bez sygnału, jest informacja o jego braku ?
  • #6 15009587
    zwirzyk
    Poziom 10  
    Dzień dobry. Jestem winien odpowiedzi na temat rozwiązania problemu ,jak w temacie.
    Po sprawdzeniu wszystkich podpowiedzi i zastosowaniu sie do zapisanych sugestii doszedłem do wniosku ,że jedyną przyczyną powodującą brak połączenia laptopa z monitorem zewnętrznym jest niesprawność konwertera. Niesprawny zwróciłem do sklepu, natomast zakupiłem inny model firmy wymienionej z nazwy i po podpięciu wszystko zaczęło funkcjonować poprawnie.Potwierdziła się zasada, że chińszczyzna jest dobra jako posiłek i to też nie każdy akceptuje. Dziękuje jeszcze raz wszystkim osobom, które zainteresowały się tematem i udzieliły podpowiedzi.Pozdrawiam wszystkich.
REKLAMA