logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hanseatic EQ-1100: Charczące wyjścia 2x100W, brak prądu?

giera2 04 Cze 2005 19:28 2111 2
REKLAMA
  • #1 1550423
    giera2
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Posiadam samochodowy wzmacniacz z korektorem, Hanseatic EQ-1100.
    Problem jest następującego typu: Wzmacniacz posiada na wyjściu 2×80 W i 2×100 W , 80-tki grają bez zastrzeżeń, ale setki charczą jakby nie dostawały prądu. Setki zasilane są osobnym przewodem, jeżeli ktoś spotkał sie z takim przypadkiem prosiłbym o poradę.
  • REKLAMA
  • #2 1750347
    sebasian
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    witam, posiadam taki sam wzmacniacz, miałem podobny problem ale się z tym uporałem. Kilka zimnych lutów w okolicy stabilizatorów, oraz zwarcia pomiędzy rezystorami spowodowanymi dużą gęstoscią elementów. U Ciebie może byc podobnie, chyba ze wzmacniacz zostaje przesterowany, też jest taka możliwość. Ostatecznie końcowe mosfety, albo coś z przetwornićą , ale to musisz sprawdzić miernikiem :)
  • #3 4285149
    garsija
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    hej. też mam ten wzmacniacz kupiłem go za śmieszne pieniądze, podłubałem i działa tylko brakuje w nim potencjometra. Ale moje pytanie brzmi jak on wam się sprawuje jak gra- to po pierwsze. PO drugie czy ktoś wie od czego są poszczególne kable bo ja nie mam pojęcia.
    -pomarańczowy 1 żyła
    -brązowy 1 żyła
    -zielony 2 żyły
    szary 2
    i jaka jest różnica między niebieskim i czerwonym
    Prosze o jakieś informacje.
REKLAMA