logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Zanussi FL 622 C - słaby silnik, możliwa usterka kondensatora?

sebo22 04 Cze 2005 20:42 2741 3
REKLAMA
  • #1 1550611
    sebo22
    Poziom 2  
    Witam wszystkich,

pralka działa normalnie poza tym, że silnik jest tak słaby, że nie może obracać pustego bębna, przy normalnym praniu jest trochę silniejszy (był jak jeszcze kręcił) ale też ma problemy, czytałem kilka postów i mowa była o jakimś kondensatorze, jesli to jest to, gdzie szukać?, podam jeszcze że silnik jest bez szczotek, jest pierścień z uzwojeniami a w środku kręci się rdzeń na ośce, jak silnik wykręciłem (podłaczony) i złapałem za koło pasowe to po włączączeniu pralki na wirowaniu ledwie odczuwałem opór i nie ruszał, wkręcał się dopiero zupelnie nieobciążony, o co chodzi?, z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Sebastian
  • REKLAMA
  • #2 1550635
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 1550657
    sebo22
    Poziom 2  
    dzięki za pomoc, właśnie miałem posłać zdjęcie podejrzanego obiektu, chyba i tak to zrobię może komuś się przydać, mam wątpliwości co do tych danych na obudowie, jakieś wartości w granicach 450 V itp, dajcie znać czy to jest to czego szukam, dzięki

pozdrawiam

Sebastian
    Załączniki:
    • Pralka Zanussi FL 622 C - słaby silnik, możliwa usterka kondensatora? pic 002.jpg (75.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 1550680
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA