logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nawigacja Manta GPS470 - Strasznie wolno działają programy nawigacyjne.

kukiz1986 08 Wrz 2015 22:54 4509 6
REKLAMA
  • #1 14982164
    kukiz1986
    Poziom 27  
    Ocena: 410
    Witajcie.
    Miałem w tej nawigacji org system nawigacyjny Manty. Bez większych rozmyślań wywaliłem go aby wgrać sobie np: MapaMap.
    Wgrywałem już na kartę pamięci SD wszystko iGO, MapaMap, AutoMapa i na każdej działa to tak wolno, że nie ma możliwości aby na tym pracować.
    W czym może być problem?
    Próbowałem Mapę mam zainstalować bezpośrednio w pamięci urządzenia ale niestety przy uruchomieniu wyskakuje mi komunikat "failed to get hardware ID"
    Co robię nie tak?
  • REKLAMA
  • #2 14982195
    _Olivka
    Poziom 25  
    Ocena: 158
    kukiz1986 napisał:
    W czym może być problem?
    Zmień kartę pamięci SD na lepszą jakościowo.
    kukiz1986 napisał:
    "failed to get hardware ID"
    Masz instalator przeznaczony na instalowanie tylko na kartę pamięci. Możesz zainstalować katalog Mobilenavigator do pamięci urządzenia, a katalog MapaMap na kartę pamięci SD.
  • REKLAMA
  • #4 14982997
    _Olivka
    Poziom 25  
    To w takim razie urządzenie nie wydala, może być uszkodzony soft.
  • REKLAMA
  • #6 14983514
    _Olivka
    Poziom 25  
    Wgrać nowe Firmware, nie wiem czy jest ogólnie dostępne, ale możesz poszukać w sieci.
    Firmware musi być dopasowane do Twojego modelu urządzenia, inne mogą uwalić urządzenie bez powrotu.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wolnym działaniem programów nawigacyjnych na urządzeniu Manta GPS470 po usunięciu oryginalnego systemu nawigacyjnego i zainstalowaniu alternatywnych aplikacji, takich jak MapaMap, iGO i AutoMapa. Pomimo użycia różnych kart pamięci SD, problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują, że przyczyną może być uszkodzony soft lub niewłaściwe dopasowanie firmware. Po próbie aktualizacji firmware, urządzenie przestało działać, zatrzymując się na logo Manty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA