logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co to jest za sprzęt, do czego służy i jak z niego skorzystać?

Esham 10 Wrz 2015 20:57 1254 2
REKLAMA
  • #1 14986731
    Esham
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam. Dzisiaj znalazłem coś w samochodzie. Nie wiem co to jest i do czego służy, wygląda jak jakiś nośnik danych. Poszperałem trochę w necie i dowiedziałem się, że to może być "wnętrze" jakiegoś pendrivea, albo coś w tym stylu. Pytanie - jak tego użyć? Do czego to służy i jak mogę podpiąć to do kompa? Poniżej wstawiam fotki:
    Co to jest za sprzęt, do czego służy i jak z niego skorzystać? Co to jest za sprzęt, do czego służy i jak z niego skorzystać?

Na wierzchu jest napisane:
    2324425-022.A00LF
    2213653

Pomoże ktoś?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14986895
    Epic
    Poziom 30  
    Ocena: 108
    Może to być pendrive, choć brak jakiegokolwiek loga sugeruje, że mógł mieć jeszcze jakiś futerał/obudowę.

Może to być też jakiś odbiornik radiowy (np od bezprzewodowej myszki)

Najprościej się upewnić to po prostu sprawdzić, przeczyść trochę styki i włóż go do portu USB(stykami do środka portu). Przy sprawdzaniu zachowaj jednak ostrożność i dokonaj go na komputerze z dobrymi zabezpieczeniami(antywirusem itp) na wszelki wypadek. Zwłaszcza jak nie jesteś pewien pochodzenia tegoż urządzenia.
  • #3 14986967
    Esham
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Wielkie dzięki Panowie! Zrobiłem jak mi doradziliście, podpiąłem to do kompa przytrzymując tak, aby stykało się z portem usb i otworzył się dysk zewnętrzny. Po jego zawartości stwierdzam, że mojej koleżance rozwalił się pendrive a ten cały monolit to jego część :D
    Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc! Temat do zamknięcia :)
REKLAMA