logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam schematu przedwzmacniacza na TDA do wzmacniacza LM3886 BPA100

Likas 06 Cze 2005 00:06 1406 6
REKLAMA
  • #1 1554101
    Likas
    Poziom 10  
    Witam. Miałby ktoś schemacik albo link do jakiegoś „dobrego” przedwzmacniacza na jakimś układzie scalonym? Np. jakieś TDA, żeby miał pasmo przenoszenia tak gdzieś około 20Hz... 30KHz? Potrzebuje bo buduje wzmaka na LM3886 a właściwie konfiguracje BPA100 i mi krata muzyczna nie wydala bo mam integre...:-/ Szukałem na elektrodzie i nie znalazłem nic ciekawego...większość to są prawie gotowe generatory szumu a jak jusz jest dobry przedwzmacniacz to znów nie ma opisu do niego. Interesował by mnie przedwzmacniacz na elementach dyskretnych ale wolałbym na układzie scalonym żeby napięcie wyjściowe wahało się od 1.1V ....1.8V no i żeby było zasilanie niesymetryczne ale jak będzie symetryczne to tesz może być.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1554160
    paniarek
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    polecam kity avt 244 i 196
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1554319
    paniarek
    Poziom 18  
    jak to się robi zeby ich nie pobierać ? zrobiłem to nieświadomie sorry

Dodano po 11 [minuty]:

free
    Załączniki:
    • 244.pdf (4.99 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 196.pdf (2.94 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 1554425
    Misian@
    Poziom 27  
    Ocena: 21
    A który kit jest lepszy?
  • #6 1554447
    ghost666
    Tłumacz Redaktor
    Ocena: 10267
    zainteresuj sie scalakiem ne5534 - scalony wzmacniacz operacyjny, powinien sie nadac jako preamp
  • REKLAMA
  • #7 1554478
    paniarek
    Poziom 18  
    te kity są porównywalne. czy tu mozna tak dodać załącznik żeby pobranie nie zabierało punktów? te kity są też na stronie avt

Dodano po 5 [minuty]:

Producent: AVT 244
    Moduł procesora dźwięku, w którym wykorzystano układ scalony LM1036. Dzięki zaawansowanej technologii zapewnia bardzo niski poziom szumów w układzie audio. Niezależna regulacja wzmocnienia, balansu, tonów wysokich i niskich. Wymiary płytki: 33 x 85 mm

Producent: AVT 196
    Uniwersalny stereofoniczny układ audio umożliwiający elektroniczną regulację wzmocnienia, balansu i barwy tonu za pomocą napięć stałych. Regulacja może być fizjologiczna (tzw. kontur) lub liniowa. Moduł jest przeznaczony do budowy nowych konstrukcji oraz do modernizacji starszych urządzeń audio. Wymiary płytki: 33 x 85 mm

pdf-y tez można ściagnąć http://www.avt.pl/

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano schematu przedwzmacniacza na układzie scalonym, najlepiej z serii TDA, o paśmie przenoszenia około 20 Hz do 30 kHz, do współpracy z wzmacniaczem LM3886 (konfiguracja BPA100). Wymagania obejmowały napięcie wyjściowe w zakresie 1,1–1,8 V oraz zasilanie niesymetryczne lub symetryczne. W odpowiedziach polecono zestawy AVT 244 i AVT 196, które wykorzystują układy scalone LM1036 i oferują regulację wzmocnienia, balansu oraz tonów wysokich i niskich przy niskim poziomie szumów. Dodatkowo zasugerowano użycie popularnego wzmacniacza operacyjnego NE5534 jako przedwzmacniacza. Udostępniono linki do projektów i źródeł schematów, m.in. sound.westhost.com oraz elektroda.net, a także wskazano możliwość pobrania dokumentacji technicznej ze strony producenta AVT.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA