Witam
Od dnia wczorajszego jestem szczęsliwym posiadaczem nowego internetu z Multimedii, 60 Mb/s. Do zestawu, dołączony był modem, od tej firmy, ww. Arris CM820. Jednakze, w tym modemie jest jedno wejscie na kabel ethernetowy. W zwiazku z tym, chcialem użyc do podlaczenie Routera dostarczonego niegdys przez firme PLUS , Edimax LT 6408n. Nie znam sie za bardzo na konfigurowaniu sieci domowej, stad, po prostu, podlaczylem kabel z modemu do jednego z wejsc w routerze, jednego z 4, a nastepnie nastepnym kablem z routera do mojego kompuetra stacjonarnego. Ku mojemu zdziwieniu, (myslalem ze bedzie to bardziej skomplikowane, wszystko zadzialalo, i dziala teraz takze ;p) . Ku mojemu zdziwieniu, router Edimaxa, udostepnial takze WiFi, ktore po dzis dzien dzialalo wysmienicie. Doszedlem do wniosku, ze chce ustawic jakies inne haslo na Wifi.. No i gdy to zrobilem, WiFi przestalo autmatycznie dzialac. Internet łączy sie normalnie, wpisuje haslo itd, ale jest "brak dostepu do internetu". Zazaczam ze polaczenie przez kabel dziala caly czas, problem jest w braku WiFi. Nie wiem co moze byc przyczyna. Chcialbym sie po prostu dowiedziec jak naprawic zaistnialy problem, jak poprawnie podlaczyc modem i router ze soba
Dziekuje z gory za pomoc i pozdrawiam